Bont voor Dieren

Bont voor Dieren verzet zich sinds de oprichting tegen de bontindustrie en het dragen van bont door de consument. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen en het kantoor in Amsterdam staat dan ook bij veel mensen bekend als een inzamelpunt waar je bont in kan leveren. Spijt van een aankoop of wroeging bij een geërfde bontjas; mensen komen met allerlei redenen hun bontkraag, jas of accessoires inleveren bij de dierenbeschermingsorganisatie. We gaan altijd met respect om met het ingeleverde bont en gebruiken het voor de gastlessen die we geven door heel Nederland.

Diervriendelijk bont bestaat niet
Het wordt steeds moeilijker om imitatiebont van echt te onderscheiden en zelfs de goedkopere jassen hebben nu echte bontkragen. Keurmerken stellen bovendien dat het bont ethisch en diervriendelijk gemaakt zou zijn. Maar laten we duidelijk blijven: er bestaat gewoonweg GEEN diervriendelijk bont. Deze realiteit dringt steeds beter door bij de consument en daarom wordt er veel meer bont ingeleverd bij ons. Zoveel zelfs dat we hier op kantoor met een bontberg zitten waar motten en ander ongedierte op afkomen. Via Facebook vragen we nu het grote publiek om een oplossing voor ons te bedenken wat we ermee kunnen doen.

In een zesdelige serie, belangeloos geproduceerd door Roorda Reclamebureau, komen op ludieke wijze verschillende mensen aan het woord die originele oplossingen hebben bedacht voor het bontoverschot. Een dierentolk, kunstenares Silvia B., de vlogger Nino Wilkes en de eigenaar van kringloopwinkel Wawollie. We hopen dat mensen de afleveringen bekijken, delen op social media en meedenken om uiteindelijk al het bont ons kantoor en de wereld uit te helpen!

Bij Bont voor Dieren

Dierentolk Gerrie

Vlogger Nino Wilkes

Kunstenares Silvia B.

Kringloopwinkel Wawollie