Bont voor Dieren

Veel bedrijven worden door hun leveranciers verkeerd voorgelicht. Zo wordt er vaak uitgegaan van certificeringssystemen die geen enkele garantie geven voor het dierenwelzijn. Op deze certificaten wordt verwezen naar de Conventie van Washington (CITES), wat wil zeggen dat het dier dat in de kleding is verwerkt geen bedreigde diersoort is en de kleding dus mag worden geïmporteerd. Ook staat er dikwijls op de certificaten dat het bont niet afkomstig is van honden en katten en ook niet van wilde dieren. Deze certificaten zeggen niets over de afschuwelijke omstandigheden waaronder de dieren enkel voor hun vacht worden gefokt en gedood.

Partnership

Bont voor Dieren is partner van de Fur Free Alliance en doet samen onderzoek naar de verschrikkingen in de Chinese bontindustrie. De Chinese bontindustrie groeit al jaren door de wereldwijde vraag naar bont. Bont voor Dieren heeft beelden van de Chinese collega-organisatie ACTAsia verspreid om zo de aandacht voor dit probleem te vragen. Meer informatie en rapporten over de Chinese bontindustrie kunt u hier vinden.

Vaak gaan bedrijven en inkopers af op de mooie verkooppraatjes van leveranciers zonder de certificaten goed te bekijken of verder te vragen. Enkele voorbeelden van misleidende certificaten ziet u hieronder.

In Nederland wordt vaak het keurmerk Origin Assured gebruikt dat een beter dierenwelzijn zou garanderen. Samen met de Fur Free Alliance heeft Bont voor Dieren onderzoek gedaan naar bontfokkerijen die dit keurmerk hanteren.

Wilt u als bedrijf een bontvrij beleid voeren of wilt u graag meer informatie? Mail dan naar info@bontvoordieren.nl