Bont voor Dieren


Elke bontkraag die er verkocht wordt, kost minstens één dier het leven. Soms zelfs meerdere dieren, want voor een dikke bontkraag kunnen zelfs wel vier dode dieren zijn gebruikt. Alleen de ruggetjes worden verwerkt in een bontkraag, de rest wordt weggegooid.

Vooral het bont van wasbeerhonden, vossen, poolvossen en coyotes worden gebruikt voor bontkragen. De wasbeerhonden worden grotendeels in Finland en China gefokt.

Draag je een jas met bontkraag en vermoed je dat het om echt bont gaat? Via de onderstaande links kun je zien van welk dier je bontkraag is en via de bonttest kun je checken of je bontkraag van echt of nepbont is gemaakt.

Meer verkoop van bontkragen betekent een stijgende vraag. Om aan die vraag te voldoen worden er weer nieuwe dieren voor hun vacht gedood. Twijfel je of een bontkraag van echt bont is? Koop hem dan niet! Heb je hem al gekocht? Doe de bonttest en zorg dat je bontkraag uit het straatbeeld verdwijnt en stuur ‘m op naar Bont voor Dieren. Wij gebruiken ingeleverd bont voor educatie. Op onze bontvrijlijst kun je zien waar je bontvrij kunt winkelen.