Bont voor Dieren

Van 8 tot en met 18 januari 2016 vond de Fashion Week Nederland plaats. Net als in 2013 was Bont voor Dieren vertegenwoordigd. Met ludieke Boomerang-kaarten vroegen wij aandacht voor het gebruik van echt bont in de hedendaagse mode.

Bont voor Dieren werd in juli 2013 door Amsterdam Fashion Week (AFW) uitgenodigd om als officiële kennispartner van AFW een speciale pop-up catwalkshow te geven voor het Stedelijk Museum op het Museumplein in Amsterdam.

Sustainable Stories
In samenwerking met Amsterdam Fashion Week presenteerde Bont voor Dieren in januari 2013 het programma Sustainable Stories. Het event, gericht op modeprofessionals en -studenten, liet ontwerpers aan het woord die streven naar diervriendelijkheid en innovatie. Sustainable Stories werd gehost door presentator Sebastiaan Labrie.

Holly Syrett, Amsterdam Fashion Week: “Creatief ondernemerschap is waar AFW voor staat. Wij bepalen als platform niet wat voor materiaal een ontwerper gebruikt. Wel nemen wij onze verantwoordelijkheid om modeontwerpers te informeren en kennis te delen zodat zij verantwoorde keuzes kunnen maken, vandaar deze workshop.”

Bruno Pieters, voormalig creatief directeur van Hugo by Hugo Boss, praatte over zijn nieuwe label Honest by, het eerste online bedrijf ter wereld met een 100% transparant beleid. VOGUE betitelde Honest by als revolutionair. Ook Marita Bartelet, directeur van Ecological Textiles en stoffenleverancier van prijswinnende modelabels (o.a. Studio Jux en Elsien Gringhuis) gaf een inspirerende lezing.