Bont voor Dieren

De bontvrijlijst van Bont voor Dieren met bontvrije bedrijven biedt de consument de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken tijdens het winkelen. Maar een plek op onze bontvrijlijst is ook voor de bedrijven zelf van grote waarde. Bedrijven die de verklaring tekenen komen niet alleen op de Nederlandse Bontvrijlijst, maar worden ook opgenomen binnen het Fur Free Retailer Program dat door internationale dierenbeschermingsorganisaties gehanteerd wordt. Er is dus ook in het buitenland positieve aandacht voor een bontvrij beleid.

Ook ontwerpster Daniëlle Derksen van label Dress me Dutch heeft de bontvrijverklaring onlangs ondertekend. Bont voor Dieren ontmoette haar tijdens onze lezing op de Modeincubator in Arnhem. Daniëlle vertelde ons waarom een plekje op de Bontvrijlijst voor haar zo waardevol is:

“Ik ken Bont voor Dieren al lange tijd en vond het altijd al erg belangrijk te weten waar ik bontvrij en diervriendelijk kan shoppen. Na 20 jaar ervaring op het gebied van mode ben ik (deels met mijn zusje) drie jaar geleden begonnen met het ontwerpen van diervriendelijke jurken onder de naam Dress me Dutch. Dress me Dutch maakt naast bont ook geen gebruik van leer, wol en zijde. Het is meer dan enkel een passie die ons drijft, het is ook om een punt te maken tegen het onnodige dierenleed in de mode industrie. Mensen vonden vroeger als kind de dieren leuk, grappig of interessant maar zien dat dier nu als een product. Waar zijn de oergedachten gebleven? Bontvrije kleding verkoopt net zo goed!”

Bont voor Dieren hoopt dat veel ontwerpers en winkels het voorbeeld van Dress me Dutch zullen volgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *