Bont voor Dieren

Geachte heer/mevrouw,

Ik stuur u deze e-mail omdat het mij opviel dat u helaas echt bont verkoopt. Niemand heeft bont nodig om zich mooi en warm te kleden. Mode zou inspirerend en innovatief moeten zijn, maar bont is een wreed product dat niet van deze tijd is.

Bont is afkomstig van wilde dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en op een verschrikkelijke manier worden gedood. Vossen en wasbeerhonden worden na een ellendig leven in draadstalen kooien doodgeslagen, anaal geëlektrocuteerd of soms zelfs levend gevild. Coyotes worden met wrede wildklemmen gevangen. Konijnen die voor hun dikke wintervacht worden gefokt worden niet geconsumeerd. Van al deze dieren wordt enkel de vacht gebruikt, de rest wordt weggegooid.

Ik vind het dan ook zeer teleurstellend en zelfs onaanvaardbaar dat u – in een tijd waarin duurzaamheid en diervriendelijkheid steeds belangrijker worden – nog meewerkt aan dit zeer ernstige dierenleed door ervoor te kiezen om echt bont te verkopen.

Middels dit schrijven wil ik u dan ook dringend verzoeken te kiezen voor een diervriendelijk en bontvrij beleid en om tevens een voorbeeld te nemen aan de vele andere bedrijven die hebben besloten om geen bont te verkopen. U kunt deze bedrijven bekijken op https://www.bontvoordieren.nl/mode-lifestyle/bontvrijlijst/

Zolang u nog bont verkoopt zal ik geen kleding van u kopen en anderen adviseren dit ook niet te doen. Tevens zal ik dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren verzoeken u als dieronvriendelijk bedrijf te vermelden op de Te Bontlijst.

Voor meer informatie over bont kunt u kijken op de website bontvoordieren.nl. Ook kunt u met Bont voor Dieren contact opnemen indien u besluit een bontvrij beleid te hanteren.

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Uw naam

 

    [wpsr_facebook] [wpsr_retweet] [wpsr_linkedin] [wpsr_pinterest]