Bont voor Dieren

De Dierenbescherming Amsterdam en Bont voor Dieren werken samen om bontdragers te wijzen op het feit dat het bontje aan hun jas van een echt dier komt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de bontdragers geen idee heeft dat het bontje aan hun jas echt is en van wilde dieren komt zoals wasbeerhonden, vossen of coyotes.

De bontinspecteurs van Bont voor Dieren bezoeken elke winter een aantal steden om mensen met bontkragen voor te lichten over het bont en ze uiteraard ervan te overtuigen hun bontkraag af te doen. Er zijn al bontinspecties in Amsterdam, Almere, Utrecht, Rotterdam, Leeuwarden en Groningen geweest. Dit winterseizoen zullen ze weer een aantal steden aandoen. Hoe zijn de bontinspecties gegaan? Je kunt alle verslagen hier lezen.

Je kunt ons ook helpen het bewustzijn over bont te vergroten. Download een Bont voor Dieren bekeuring en geef deze aan de bontdragers uit je omgeving.  Je kunt ons een e-mail sturen als je ook voorlichtingsfolders zou willen ontvangen over bontkragen. Hierin staat precies waar bont vandaan komt, hoe de dieren worden behandeld en om welke dieren het gaat.

Meer informatie over deze campagne en downloads van de bekeuringen is te vinden op Bontkragen.nl/bekeurmee.

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.