Ik zou het nooit dragen! – Bont voor Dieren
Bont voor Dieren

Bont voor Dieren lanceerde in 2014 een voorlichtingsfilm over wasbeerhondenbont waaraan diverse bekende Nederlanders en ontwerpers hebben meegewerkt. 

In de film wordt de kijker meegenomen in een verhaal dat door diverse DJ’s, acteurs en ontwerpers wordt verteld. Onder andere Benja Bruijning, DJ DOPPELGANG, DJ Wannabeastar, Antoine Peters en Laurien Verstraten vertellen over de voorlichting die zij ooit hebben gekregen en dat ervoor heeft gezorgd dat ze er bewust voor hebben gekozen om nooit bont te dragen.

Bont voor Dieren geeft voorlichting op scholen om jongeren ervan te bewust te maken welk dierenleed er aan hun bontkraag kleeft. Hierin richten we ons specifiek op jongeren op het voortgezet onderwijs en besteden veel aandacht aan mode trends en populaire kledingmerken die jassen met bont verkopen zoals Nickelson, Gaastra*, Airforce, Woolrich en Moscow. Het zijn met name wasbeerhonden, vossen en coyotes die worden gedood voor een bontkraag aan een (winter)jas van bovenstaande merken.

Steun ons zodat wij gastlessen kunnen blijven geven en voorlichtingsmateriaal kunnen blijven ontwikkelen. Meehelpen kan al vanaf €3,- per maand of eenmalig via SMS. Alvast bedankt!

Gastles aanvragen? Klik hier.

[wpsr_socialbts][wpsr_facebook]

*Gaastra verkoopt vanaf  de winter 2014 geen producten met echt bont meer. Met behulp van de druk van onze achterban hebben we hen (Gaastra, red.) zover gekregen om te kiezen voor een bontvrij beleid.