Bont voor Dieren

Het team van Bont voor Dieren rijdt met de Maak het niet te Bont Bus weer door heel Nederland, om zoveel mogelijk mensen te informeren over leed achter een bontkraag. Met onze speciale bontscanner wordt ieder bontkraagje getest op echt of nepbont. Door je bontkraag te laten scannen kun je erachter komen of je kraag nep is, of misschien wel van een coyote, wasbeerhond of konijn is gemaakt. Ook laat de scanner middels een video zien hoe het dier heeft moeten lijden voor een kraag.

 

Draag je geen bont of ga je ter plekke bontvrij? Maak dan een anti-bont selfie in ons Fur Free Fotohokje. Klik op de plattegrond en kijk waar we al zijn geweest. Ook kan je hier onze verslagen en foto’s van de tour vinden.

 

Veel bontdragers hebben geen weet van het dierenleed dat aan hun bontje kleeft. Zo kan bijvoorbeeld 1 op de 3 bontdragers geen onderscheid maken tussen echt en nepbont. Meer dan 55% heeft zelfs geen idee van welk dier hun bontkraag gemaakt is. Daarom is het geven van voorlichting zo ontzettend belangrijk. Bont voor Dieren vindt dat iedereen moet weten wat een vreselijk leven dieren in de bontindustrie hebben, enkel en alleen voor een luxeproduct als bont.

Steun Bont voor Dieren in onze strijd tegen bont. HELP MEE om ervoor te zorgen dat wij door kunnen gaan met het geven van voorlichting.

[wpsr_sharethis]

 

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.