Bont voor Dieren

zeehond2

Het is helaas weer zover… in april vindt de grootschalige zeehondenslachtpartij plaats in Canada. Duizenden zeehonden worden doodgeknuppeld en 98% van de gedode zeehonden zijn pups van amper een maand oud. Toch is er hoop dat dit de laatste zeehondenslachting in Canada zou kunnen zijn. Vandaar dat we een grootschalige campagne zijn gestart en daarbij de samenwerking hebben gezocht met onze wereldwijde partnerorganisaties.

Wij voeren al jarenlang campagne en wij hebben belangrijke successen geboekt; een importverbod in Nederland, België en voor de gehele EU. Inmiddels hebben al 35 landen een importverbod op zeehondenproducten. Geen afzetmarkt betekent geen inkomsten en een einde aan de commerciële zeehondenjacht. Canada kan het zeehondenbont nergens meer kwijt en heeft nu zijn pijlen gericht op China.

China is op dit moment de grootste bontproducent en bontafnemer ter wereld. Met anderhalf miljard inwoners is er een constante dreiging dat er meer mensen geïnteresseerd raken in bont als statussymbool.

In 2015 ging vrijwel alle export van zeehondenbont vanuit Canada naar China. Wij gaan ervoor strijden om de markt verder dicht te gooien zodat Canada geen kant meer op kan met zeehondenbont!

De komende maanden gaan wij de parlementsleden in China overtuigen een importverbod op zeehondenbont in te stellen. China mag geen vuilnisbelt worden voor zeehondenbont dat de rest van de wereld ook niet langer accepteert.

Help ons China te overtuigen NEE te zeggen tegen zeehondenbont!

Meer weten over de wereldwijde zeehondenjacht? Check onze informatieve website.

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.