Bont voor Dieren

15 maart 2022 – Vanwege de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen waren we afgelopen zaterdag in het centrum van Almere en vandaag in winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam. Een aantal politieke partijen heeft een bontvrije gemeente in hun verkiezingsprogramma staan. Daar willen we de kiezers graag op attent maken.

Wij willen een totaalverbod op de import en handel van alle soorten bont. Maar zolang dit verbod er nog niet is en de verkoop van bont doorgaat, is het van belang dat gemeenten kiezen voor een bontvrij beleid. Een gemeente kan bijvoorbeeld afspraken maken met ondernemers over het weren van bont in winkels en op markten en geen vergunning verlenen aan evenementen waarbij bont wordt gebruikt.

Sandra Schoenmakers, directeur Bont voor Dieren: “In de periode dat de verkiezingsprogramma’s werden geschreven, hebben we de politieke partijen in alle gemeenten aangeschreven met de suggestie een bontvrije gemeente in hun programma op te nemen. Een aantal lokale fracties heeft onze suggestie overgenomen. Daar zijn we erg blij mee, want een bontvrij Nederland kan in de gemeente beginnen, dichtbij de burger.

Wij waren voor het eerst zichtbaar op straat met Bont voor Dieren softshell jassen. We hebben de jassen laten maken door shirts bedrukken. Dit zorgde voor duidelijke herkenning van ons logo, die zowel voor- als achterop de jas gedrukt is.

Uiteraard vroegen we ook om ons burgerinitiatief te tekenen, want een totaalverbod op de import en verkoop van alle soorten bont kan alleen door de landelijke politiek worden geregeld.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.