Bont voor Dieren

Juni 2018 – Elk jaar vindt in het Chinese Yulin het hondenvleesfestival plaats. Tien dagen lang worden honden, maar ook katten, op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De honden worden dagenlang gemarteld voordat ze worden gedood. Vaak door ze te koken, te verbranden of te villen. Het is voor deze dieren de hel op aarde! Yulin verdedigt dit festival door te beweren dat dit traditie is, maar het hondenvleesfestival bestaat echter pas enkele jaren.

In 2016 werd er door de Chinese overheid een tijdelijk verbod op de handel in hondenvlees afgekondigd. Het verbod zou officieel ingaan op 15 juni en duren tot 21 juni, precies één week voor de start van het festival. Maar de waarheid bleek anders toen we er destijds waren. Berichtgeving vanuit China is uitermate schaars en ingewikkeld, en de Chinese overheid heeft het verbod niet officieel bekendgemaakt of bekrachtigd.

Bont voor Dieren stuurt waarnemer!
Dankzij onze geweldige volgers kunnen wij dit jaar weer waarnemers naar Yulin te sturen om erachter te komen wat er echt gaande is in China. Zij zullen zal daar zoveel mogelijk beeldmateriaal verzamelen en interviews doen met locals. We gaan het de mensen in Yulin zelf vragen en foto’s maken van het festival. Duizenden honden- en kattenlevens staan op het spel! Het dagboek van onze waarnemer lees je hier.

Confrontatie
Wij willen de Nederlandse en Chinese bevolking blijven confronteren met dierenleed, alleen dan kan er een einde komen aan dit gruwelijke festival! Het hondenvleesfestival is een enorme smet op de reputatie van China en daar zijn ze erg gevoelig voor. Help ons om de feiten boven tafel te halen, doneer nu nog!