Bont voor Dieren

stadhuis

Bont voor Dieren heeft het stadhuis van Amsterdam net bontvrij verklaard!

De wethouder dierenwelzijn van Amsterdam heeft winkeliers in Amsterdam onlangs gevraagd geen bont te verkopen en dat actief uit te dragen naar de consument. Bont voor Dieren ziet deze ontwikkeling  als een belangrijke stap in haar campagne voor een bontvrij Nederland. Samen met een wereldwijd netwerk van dierenbeschermingsorganisaties: de Fur Free Alliance, is er een keurmerk ontwikkeld dat consumenten garandeert dat een winkel of merk bontvrij is. Winkeliers kunnen hiervoor een contract tekenen waarna de (online) winkel het bontvrij logo mag voeren.

Tijdens de raadsvergadering heeft de directeur van Bont voor Dieren, Nicole van Gemert, het bontvrijpakket overhandigd aan de raadsleden en wethouder en daarbij de oproep gedaan aan alle winkeliers van Amsterdam om een bontvrij beleid te gaan voeren.

Na de publieksactie bij het stadhuis is het team van Bont voor Dieren de winkelstraten van Amsterdam ingetrokken om bontvrije winkeliers het bontvrijpakket met keurmerk  aan te bieden. De eerste winkel die het keurmerk zichtbaar opgeplakt kreeg was de Hema, die al jarenlang op de bontvrijlijst van Bont voor Dieren staat.

Deze week verklaarde West-Hollywood zich bontvrij: er mag in winkels geen bont meer worden verkocht. Daarmee is het de eerste stad ter wereld met een bontvrij beleid. Wat Bont voor Dieren betreft, wordt Amsterdam de eerste bontvrije hoofdstad ter wereld.

Uiteraard is Amsterdam het begin van onze campagne Bontvrij Nederland. Vind jij dat jouw stad ook bontvrij moet gaan? Neem dan contact op met Bont voor Dieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *