Bont voor Dieren

Lobby voor opheffen importverbod zeehondenbont

Er wordt flink gelobbyd om het Europees importverbod op zeehondenproducten op te heffen. Het Canadese Ministerie en de jagers willen de zeehondenjacht uitbreiden. Laat de jagersvereniging weten wat jij vindt van de jacht!

De zeehondenjacht in Canada is gestart

Het is hartverscheurend. Vanochtend om 6.00 uur lokale tijd zijn jagers in Canada het ijs opgegaan om tussen de 25.000 en 40.000 zeehonden dood te knuppelen. Teken onze petitie en lees wat je nog meer kunt doen.

Canada: Stop de jacht op mijn vacht!

Het is niet te geloven. Zelfs in 2024 moeten we weer actievoeren tegen de verschrikkelijke commerciële zeehondenjacht in Canada. Het Ministerie van Visserij heeft zich zelfs uitgesproken voor een uitbreiding van de jacht!  

Adopteer een geredde vos of nerts

Vanaf nu kun je dieren die gered zijn uit de bontindustrie adopteren, zo steun je het dier met de dagelijkse verzorging. Ontdek alles over onze nieuwe bijzondere samenwerking met dierenopvang Tuulispää in Finland.

Furfree Max Mara stand van zaken

Max Mara moet bontvrij! Het publiek heeft wereldwijd gesproken, en hoe. Sinds de lancering van de campagne heeft het merk meer dan 274.000 mails, 5000 telefoontjes en een ontelbaar aantal reacties op social media gehad.

Straatactie voor een bontvrij Max Mara

‘Max Mara, it’s time to go furfree!’ Met deze duidelijke boodschap stonden we voor de deur van Max Mara in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het luxe Italiaanse modemerk verkoopt nog altijd bont van vos, nerts en wasbeerhond.

Dierenwelzijnsorganisaties richten pijlen op Max Mara

Bont voor Dieren en de Fur Free Alliance lanceren vandaag een wereldwijde campagne om de Italiaanse modegigant Max Mara over te halen bontvrij te gaan. Vele andere luxemerken kozen eerder al voor een bontvrij beleid.

Bontdragers Arnhem ontvangen bontbekeuring

Afgelopen weekend heeft de Te Bont Politie actiegevoerd in Arnhem. Het leek er even op dat we het centrum konden uitroepen tot een officieel bontvrij gebied, maar kort daarna moesten we toch in actie komen.

Diervriendelijke én duurzame alternatieven

Ben jij je bewust van de winterkleding die je draagt? We geven je tips om de winter door te komen met diervriendelijke alternatieven, die ook nog duurzaam zijn. Zo hou je jezelf warm én de dieren zullen je dankbaar zijn.

Daily Paper voor een bontvrije wereld

Daily Paper sluit zich aan bij Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk – vooral razend populair onder jongvolwassenen – was altijd al bontvrij, maar steunt met hun toetreding de strijd voor bontvrije mode.