Bont voor Dieren

22 april 2021 – Op de internationale Dag van de Aarde is onze samenwerking met Earth Today officieel gelanceerd. EarthToday is een grootschalig initiatief om de aarde meter voor meter te beschermen. Het initiatief helpt om essentiële leefgebieden van wilde dieren te behouden. Met de wereldwijde campagne wil EarthToday in 2050 50% van onze planeet beschermd hebben om zo de biodiversiteit te behouden en onze aarde leefbaar achter te laten voor volgende generaties.

Het doel nu voor de eerste maand is om 1 miljoen m² natuur te beschermen. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken, wordt samengewerkt met een grote groep influencers die campagne gaan voeren voor de aarde waaronder oud-staatsman en schrijver Jan Terlouw, mede-initiatiefnemer Winston Gerschtanowitz, Humberto Tan, John Ewbank, Lauren Verster, rapper Twan van Steenhoven en rapper Dio.

Vanaf vandaag kan iedereen, zowel consumenten als bedrijven, unieke vierkante meters natuur beschermen voor slechts € 1,20 per m2. Iedereen die een m2 natuur beschermt, ontvangt ook een certificaat van aandeel in EarthToday. Op deze wijze wordt eigenaarschap en verantwoordelijkheid gedeeld. Het geld dat EarthToday inzamelt, wordt vervolgens weer in de NGO’s geïnvesteerd, waaronder Bont voor Dieren, zodat zij het belangrijke werk kunnen voortzetten met het beschermen van natuur en dieren.

 

Wij zijn de samenwerking aangegaan om een grotere bewustwording te creëren voor de problemen die onze planeet bedreigen. EarthToday fungeert ook als een ‘nieuwsportal over de aarde’. De content biedt niet alleen context, maar geeft iedereen die een m2 beschermt de mogelijkheid om ook informatie te delen en daarmee anderen te inspireren.

Op de EarthToday-nieuwsportal vinden bezoekers door Bont voor Dieren samengestelde verhalen, interviews, foto’s en video’s van onze wereldwijde campagnes voor een bontvrije wereld.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.