Bont voor Dieren

Juni 2016 – Deze week vindt in het Chinese Yulin het vreselijke hondenfestival plaats. Duizenden honden worden afgeslacht en geserveerd. De verontwaardiging wereldwijd is groot, maar gelukkig zijn er ook steeds meer Chinezen die gruwen van het ‘ festival. Een verbetering van dierenwelzijn begint bij de opvatting daarover bij de bevolking zelf. Daarom is Bont voor Dieren een social media campagne gestart en hebben we een waarnemer naar China gestuurd om het dierenleed vast te leggen op camera. Door het breed verspreiden van beeldmateriaal hopen we de Chinese bevolking te overtuigen te stoppen met het festival.

Let op; de volgende foto’s zijn hartverscheurend. Maar hoe afgrijselijk de beelden ook zijn, wij delen ze.

Onze waarnemer, Nikki Botha, heeft een eerste teken van leven gegeven, althans van haarzelf. Vanuit de hel die Yulin heet… Het is een ongelooflijke onderneming en wij zijn ontzettend trots dat zij deze reis aandurft en volhoudt! Een verre vermoeiende reis met een extreem pijnlijk doel; zien hoe duizenden honden worden doodgeslagen op straat, de dood en verrotting ruiken, en tot in je ziel voelen dat dit zo een groot onrecht is wat er daar gebeurt met deze honden.

 

Yulin stelt ons voor een groot dilemma, want iedereen zou het liefste al die honden daar weghalen en redden. Maar onze Chinese partnerorganisatie heeft in voorgaande jaren gemerkt dat dit averechts werkt; de handelaar verdient geld en gaat gewoon door met zijn gruwelijke handel. Dit willen wij niet. Wij willen dat de Chinezen onder ogen zien dat dit niet kan. Dat dieren respect en liefde verdienen. Dat een massale slachting op straat onder deze verschrikkelijke omstandigheden onacceptabel is voor iedereen die in de 21ste eeuw leeft.

 

Wij laten de wereld zien wat er gebeurt, drukken iedereen met de neus op deze bloederige feiten. Wij kunnen ook geen excuses aanbieden voor het laten zien van deze afstotende foto’s, wij hebben geen keuze. Wij kunnen niet wegkijken. Niemand kan wegkijken. Met tranen in je ogen ben je straks getuige van Yulin 2016, maar je kan ook echt iets betekenen! Neem samen met ons actie; twitter, instagram, delen, foto’s doorsturen, liken, vertel iedereen die je kent over dit drama.

En dit is maar het begin. Wij gaan werk maken van de situatie in China, en investeren in het opzetten van een Chinese website die de bevolking de waarheid achter bont zal onthullen, een website die het dierenleed in China aan de kaak stelt en die ervoor gaat zorgen dat de bevolking langzaam tot het besef gaat komen dat dieren waardevol zijn en respect verdienen.

 

Met jullie donaties en steun zetten wij onze strijd keihard door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.