Bont voor Dieren

16 juli 2019 – Afgelopen maandag heeft Bont voor Dieren met een Silent Protest op de Dam in Amsterdam een krachtig statement gemaakt tegen de Namibische zeehondenjacht. In driehoekvorm hielden vrijwilligers en medewerkers anderhalf uur lang een protestbord vast met daarop een boodschap tegen de jacht op de Kaapse pelsrobben.

Omstanders maakten massaal foto’s en filmpjes van de actie en deelden deze op hun social mediakanalen. Medewerkers van Bont voor Dieren gingen met de omstanders in gesprek om uitleg te geven over de actie. Zo berucht als de zeehondenjacht in Canada namelijk is, zo weinig is er bekend over de jacht in Namibië. Maar weinig mensen weten dat er tussen juli en half november op brute wijze tot 86.000 Kaapse pelsrobben mogen worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Ook is het onbekend dat Namibië 300 procent meer inkomsten zou genereren uit zeehondentoerisme dan uit de bontindustrie. Aan de hand van deze kennis verstuurde iedereen met wie wij in gesprek gingen onze protestmail, bedoeld voor het Namibische Ministerie van Visserij om voor eens en altijd te stoppen met de jacht. Deze mensen konden vervolgens op de foto met een protestbord met de tekst ‘Ook ik ben tegen de knuppels in Namibië’.

De vrijwilligers en medewerkers in de driehoek hielden diverse protestborden vast. Op alle borden stond de tekst ‘Stop de knuppels in Namibië’. Er was een bord met een bebloede variant op de Namibische vlag, een bord met Kaapse pelsrobben en een bord waarop de gruwelen van de jacht te zien waren.

 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.