Bont voor Dieren

Ook in het 2020 is Te Bont Politie in actie gekomen om bontdragers te ‘bekeuren’. Donderdag 16 januari was een team van medewerkers en vrijwilligers van Bont voor Dieren in het winkelcentrum van Hoofddorp om voorlichting te geven over de herkomst van bont. Ditmaal waren ook influencers Sonny Lorenzo en Dorien Rose mee op pad. Met succes!

De influencers werden direct herkend en gingen meermaals op de foto met fans. Dankzij hun inzet werd ook hun achterban op de hoogte gebracht van de actie. De net gelanceerde documentaire ‘Bont Girl’, met in de hoofdrol Famke Louise, zorgde overduidelijk voor meer begrip en bewustwording bij bontdragers. Het resulteerde bijvoorbeeld in een voorbijganger die direct naar huis ging, om vervolgens terug te komen en haar vier bontkragen aan ons te doneren.

Wat overduidelijk een overheersende gedachte bij het winkelend publiek was, is dat een bontproduct duur moet zijn en dat goedkope items geen echt bont kunnen bevatten. Dit is echter niet het geval, aangezien de gemiddelde inkoopprijs van een kraag vijf dollar is. Ook spraken nog altijd veel jongeren uit dat hun jas zonder kraag minder mooi of minder waard is. Ondanks het zien van de documentaire, wilden zij geen afstand doen van het bont. Deze keuze resulteerde in het ontvangen van onze symbolische bekeuring.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.