Bont voor Dieren

22 september 2021 – Stichting Bont voor Dieren komt in actie tegen dierenleed. Wij zetten ons met hart en ziel in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. We streven naar een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont. Daarbij geloven we in een positieve aanpak en willen we mensen inspireren tot het maken van bewuste keuzes op het gebied van dierenwelzijn. Dit doen wij door consumenten op een ludieke manier te benaderen en winkeliers te overtuigen om te stoppen met de verkoop van bont en politici te bewegen om maatregelen te nemen tegen de bontindustrie.

Het bestuur van de stichting is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De voorzitter is verantwoordelijk voor de leiding van het bestuur en daarmee de stichting.

Profiel
Als voorzitter heb je affiniteit met dieren en werk je samen in een organisatie van betaalde medewerkers en vrijwilligers. Wij zoeken een betrokken persoon met bestuurlijke ervaring die in staat is bestuurlijke besluiten om te zetten in adequate acties. Affiniteit met dierenwelzijn en specifiek de onderwerpen van de stichting is een must. De voorzitter heeft bij voorkeur een groot netwerk in de politiek en/of het bedrijfsleven.

Wij bieden een afwisselende functie in een team met betrokken en vanuit diverse geledingen in de maatschappij opererende bestuursleden, in een dynamische en diervriendelijke werkomgeving.

De kandidaat stelt zich in principe beschikbaar voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid het bestuurslidmaatschap met nogmaals vier jaar te verlengen.

Taken
Aansturen en coördineren van het bestuur en de directie van Bont voor Dieren;
Voorzitten van de bestuursvergaderingen;
Bewaken van de voortgang en kwaliteit van onderwerpen zoals die zijn vastgelegd
in het meerjarenbeleidsplan en daaruit voortvloeiende jaarplannen van de stichting;
In- en externe vertegenwoordiging van het bestuur;
Counterpart en sparringpartner van de directeur.

Vaardigheden
Denken op hoofdlijnen;
Besluitvaardig;
Visionair;
Communicatief vaardig;
Overzicht behouden over de stichting;
Prioriteiten stellen voor de stichting.

Samenstelling bestuur
Het bestuur bestaat uit minimaal 5 en maximaal 9 personen. Uit zijn midden benoemt het bestuur zelf de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Tijdsinvestering bestuur
Het bestuur vergadert circa zes keer per jaar in de avond en organiseert één maal per jaar een beleidsdag. Hoewel de functie onbezoldigd is, bieden wij een vergoeding voor eventueel gemaakte kosten.

Sollicitatie
Is deze functie geknipt voor jou? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 15 oktober 2021 je sollicitatiebrief en cv. Je kunt deze mailen naar wendy.nagel@hotmail.com ter attentie van Wendy Nagel (bestuurslid) en onder vermelding van ‘sollicitatie voorzitter’. Voor eventuele vragen over de vacature kun je terecht bij de bestuursleden Wendy Nagel (06 41 43 06 01) of Boris Janssen (06 19 16 43 35).


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.