Bont voor Dieren

Online shop Vimodos is een grote campagne gestart met posters door heel Nederland om hun collectie te promoten. Groot was onze teleurstelling toen bleek dat Vimodos een jas met een kraag van wasbeerhond gekozen had om haar overwegend bontvrije collectie aan te bevelen. Wat blijkt? Actie helpt!

Vimodos heeft contact opgenomen met Bont voor Dieren en voerden samen een constructief gesprek. Marc Bovy, COO van Vimodos, gaf aan erg geschrokken te zijn van de vele negatieve reacties op de abri campagne. Vimodos heeft besloten om de eerste stappen te zetten en begin volgende week de posters met bontkraag te verwijderen. Bont voor Dieren gaat volgende week verder in gesprek met de heer Bovy over de vervolgstappen. Uiteraard hopen wij Vimodos binnenkort op de bontvrijlijst te kunnen plaatsen.

Bont voor Dieren hoopt dat bekende bontverkopende merken als Gaastra, Moscow, Nickelson en Airforce ook overstag gaan en roept iedereen op deze bedrijven aan te spreken op hun dieronvriendelijke beleid.

Vimodos: “Wij zijn erg geschrokken van de reacties op onze winterjassen campagne en willen benadrukken dat het niet onze bedoeling is geweest om het dragen van bont te promoten. En uiteraard zijn wij niet pro-dierenleed. Naast jassen verkopen wij nog allerlei andere soorten kleding, zoals truien, overhemden, spijkerbroeken en jurkjes. Omdat wij nu inzien dat de beelden op de posters in de abri’s het dragen van bont zouden kunnen promoten en een verkeerde indruk geven van onze totale collectie hebben wij besloten om deze campagne per direct stop te zetten en zullen de posters begin volgende week verwijderd worden. Daarnaast zullen wij er bij het samenstellen van onze nieuwe collecties rekening mee houden uit welke materialen de producten welke wij verkopen vervaardigd zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *