Bont voor Dieren

Heb je een winkel gezien die echt bont verkoopt?
Via onze website kan je zelf in actie komen en gemakkelijk een bericht sturen naar het bontverkopende bedrijf. Deze meldingen van consumenten maken veel indruk op winkels. Regelmatig besluiten bedrijven naar aanleiding van deze berichten te stoppen met de verkoop van bont. Bont voor Dieren ziet welke kledingwinkels en –merken door jouw zijn aangeschreven en heeft hierdoor een goed beeld van de bontverkopende bedrijven in Nederland. Door het doen van een bontmelding draag je bij aan een bontvrij Nederland.

Voorlichting aan bedrijven
Daarnaast benaderen wij veel bedrijven om hen voor te lichten over het dierenleed dat achter bont schuilt. Dit blijkt hard nodig te zijn. Veel winkeliers zijn zelf niet op de hoogte van de dieronvriendelijke herkomst van bont doordat bontleveranciers hen regelmatig van onjuiste informatie voorzien. Ook werken wij samen met MVO Nederland. Zij hebben na input van Bont voor Dieren tien risico’s toegevoegd aan hun MVO Checker. De nieuwe risico’s gaan over het dierenwelzijn dat in het gedrang komt bij de productie van bont en exotisch leer. Ook wordt er aandacht besteed aan de milieuvervuiling en het gebruik van schadelijke stoffen in de bontindustrie.

Soms is er meer nodig 
Op die momenten vragen wij jouw hulp. Door middel van social mediacampagnes kunnen we samen bedrijven overtuigen om bontvrij te gaan. Een van de successen die wij hiermee behaald hebben is de webwinkel Kleertjes.com. Zij verkochten kinderkleding met echt bont. Na gesprekken met ons waren zij nog niet overtuigd van de noodzaak te stoppen met de verkoop van bont. Daarom besloten wij de hulp van onze achterban in te roepen en vroegen iedereen een bericht op de Facebookpagina van Kleertjes.com te plaatsten met het verzoek bontvrij te gaan. Direct besloot Kleertjes.com bontvrij te gaan.

Samen met jullie zorgen wij ervoor dat er steeds meer winkels hun eigen verantwoordelijkheid nemen en geen bont verkopen.