Bont voor Dieren

Ieder jaar vindt in Namibië de jacht op zo’n 60.000 Kaapse pelsrobben plaats. Deze robben worden tussen juli en november gedood voor hun vacht. In de vroege ochtend worden de pups bij elkaar gedreven op de stranden van Namibië. Ontsnappen aan de jagers met hun knuppels is onmogelijk. De jacht blijft bestaan, ondanks dat de vraag naar bont afneemt en al ruim 35 landen een importverbod hebben. Bont voor Dieren zet de jacht al jaren internationaal op de agenda en eist dat de jacht stopt.

Campagne 2020
De nieuwe Namibische minister van Visserij, Albert Kawana, maakt binnen zijn ministerie van transparantie een prioriteit. Dat biedt hoop, want de jacht in Namibië wordt al jarenlang verborgen gehouden voor media en toeristen. Tijd om het tij te keren!

Wij hebben minister Kawana begin juli een officiële brief gestuurd waarin wij vragen om de details van de jacht openbaar te maken. Vragen als: hoeveel pelsrobben worden er daadwerkelijk gedood? Is er toezicht op het doden? En waar gaan de huiden heen?

Op het strand van Zandvoort hielden we een Silent protest tegen de jacht. Vrijwilligers van Bont voor Dieren gingen tegelijk het gesprek aan met voorbijgangers om voorlichting te geven over de wreedheden in Namibië. Mensen konden ook de petitie tekenen die wij in Nederland hadden gelanceerd. Deze petitie is uiteindelijk meer dan 5200 keer getekend.

Begin september hebben wij onze petitie digitaal aangeboden aan het Namibische ministerie van Visserij. Wij pleiten, met of zonder eerdere reactie op onze vragen, voor een eind aan deze jacht. Tot op heden is daar geen antwoord op gegeven. Ook de vragen die wij begin juli hebben opgestuurd, zijn nog niet beantwoord.

Wij hebben goede hoop dat in 2020 geen enkele pelsrob is gedood voor zijn vacht. De oorzaak is de restrictie rondom de coronapandemie. Helaas kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat er niet is gejaagd.

Help jij ons mee de vreselijke bontindustrie te stoppen? Doneer vandaag nog, de dieren zijn je dankbaar.

IBAN: NL68 TRIO 0338625232
BIC: TRIO NL2U

Bont voor Dieren is 100% afhankelijk van particuliere giften.

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.