Bont voor Dieren

kantoor

Stichting Bont voor Dieren zet zich in vóór de dieren en strijdt tegen de bontindustrie. Door het geven van voorlichting, het doen van onderzoek, het voeren van publieks- en mediacampagnes en door internationale lobby willen wij wereldwijd bereiken dat er geen dieren meer worden gefokt of bejaagd voor bont. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam. Het team bestaat uit vijf betaalde krachten en uit een aantal vrijwilligers.

Ben jij de passievolle dierenvriend die onderdeel uit gaat maken van Bont voor Dieren? Wij zijn op zoek naar:

    
Algemeen bestuurslid (vrijwilliger)
Penningmeester (vrijwilliger)

 

Functieomschrijving algemeen bestuurslid/ penningmeester

Het bestuur stelt de begroting, de jaarrekening, het beleidsplan en het jaarverslag vast en is hiermee verantwoordelijk voor het financieel en inhoudelijk beleid op hoofdlijnen. Ook stelt het bestuur de meerjarendoelstellingen en de te voeren strategie van Bont voor Dieren vast. De directeur legt verantwoordelijkheid af aan het bestuur en het bestuur fungeert tevens als klankbord voor de directeur.

Als bestuurslid ben je daarnaast een ambassadeur van de organisatie, je speelt een rol in het creëren van politiek en maatschappelijk draagvlak voor een bontvrije wereld en zet je jouw netwerk in om de organisatie te versterken.

Het bestuur vergadert minimaal zes keer per jaar en organiseert jaarlijks een beleidsdag. Jij hebt:

  • Affiniteit met dieren
  • Bestuurlijke ervaring
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • De beschikking over een interessant netwerk
  • HBO/WO niveau

Wij bieden een inspirerende, zinvolle en dankbare bestuursfunctie met ondersteuning vanuit de organisatie. Maar bovenal bieden wij een afwisselende functie met betrokken, enthousiaste bestuursleden in een dynamische en diervriendelijke werkomgeving. Onkosten worden vergoed.

Herken je je in dit profiel en wil je een dankbare bijdrage leveren? Reageer dan z.s.m. met jouw motivatie en cv door die te mailen naar info@bontvoordieren.nl t.a.v. Natalie Wanga (directeur). Voor meer informatie kan je contact opnemen via 020-6766600.