Bont voor Dieren

kantoor

Stichting Bont voor Dieren zet zich in vóór de dieren en strijdt tegen de bontindustrie. Door het geven van voorlichting, het doen van onderzoek, het voeren van publieks- en mediacampagnes en door internationale lobby willen wij wereldwijd bereiken dat er geen dieren meer worden gefokt of bejaagd voor bont. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam. Het team bestaat uit zes betaalde krachten en uit een groot aantal vrijwilligers.

Ben jij de passievolle dierenvriend die onderdeel uit gaat maken van Bont voor Dieren? Wij zijn op zoek naar een gastlesdocent (vrijwilliger) en een algemeen bestuurslid (vrijwilliger)

Functieomschrijving gastlesdocent

Wij zijn op zoek naar meerdere gastlesdocenten voor het schooljaar 2019-2020 die jongeren voorlichting willen geven over bont en de bontindustrie. Met name in het noorden van het land komen wij gastlesdocenten tekort.

Het doel van de functie is het geven van informatie en inspirerende gastlessen over bont op basisscholen, middelbare scholen, het voortgezet onderwijs en diverse events. Jij kan het verschil maken door kinderen bewust te maken over de waarheid achter bontindustrie.

Functie-eisen

• Je bent in staat goed over te brengen waar Bont voor Dieren voor staat.
• Je bent communicatief sterk en in staat discussies in goede banen te leiden.
• Je weet leerlingen actief te betrekken bij de presentatie.
• Je bent minimaal vijf keer per jaar inzetbaar voor het geven van een gastles.
• Je hebt affiniteit met de doelstelling van Bont voor Dieren.

Wij bieden gastlesdocenten een training aan om goed voorbereid voor de klas te staan. Daarnaast bieden wij volledige onkostenvergoeding. Gastlessen worden meestal ruim van tevoren aangevraagd, de kans is klein dat je kort van tevoren benaderd wordt.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? E-mail dan voor 30 november 2019 een motivatie met CV naar Moranni te Winkel via info@bontvoordieren.nl o.v.v. sollicitatie gastlesdocent.

Functieomschrijving algemeen bestuurslid

Het bestuur stelt de begroting, de jaarrekening, het beleidsplan en het jaarverslag vast en is hiermee verantwoordelijk voor het financieel en inhoudelijk beleid op hoofdlijnen. Ook stelt het bestuur de meerjarendoelstellingen en de te voeren strategie van Bont voor Dieren vast. De directeur legt verantwoordelijkheid af aan het bestuur en het bestuur fungeert tevens als klankbord voor de directeur.

Als bestuurslid ben je daarnaast een ambassadeur van de organisatie, je speelt een rol in het creëren van politiek en maatschappelijk draagvlak voor een bontvrije wereld en zet je jouw netwerk in om de organisatie te versterken.

Het bestuur vergadert minimaal zes keer per jaar en organiseert jaarlijks een beleidsdag. Jij hebt:

  • Affiniteit met dieren
  • Bestuurlijke ervaring
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • De beschikking over een interessant netwerk
  • HBO/WO niveau

Wij bieden een inspirerende, zinvolle en dankbare bestuursfunctie met ondersteuning vanuit de organisatie. Maar bovenal bieden wij een afwisselende functie met betrokken, enthousiaste bestuursleden in een dynamische en diervriendelijke werkomgeving. Onkosten worden vergoed.

Herken je je in dit profiel en wil je een dankbare bijdrage leveren? Reageer dan z.s.m. met jouw motivatie en cv door die te mailen naar info@bontvoordieren.nl t.a.v. Natalie Wanga (directeur). Voor meer informatie kan je contact opnemen via 020-6766600.