Bont voor Dieren

kantoor

Wij zoeken een directeur
32-36 uur

Bont voor Dieren is een stichting die zich inzet vóór de dieren en tégen bont. Wij vinden dat je geen dieren moet doden om van hun vacht een bontartikel te maken. Wij bereiken onze doelen door actieve lobby, (straat)campagnes en voorlichting. Wij zijn een dierenbeschermingsorganisatie die 100% afhankelijk is van fondsen en giften van donateurs. De missie en middelen van Bont voor Dieren vereisen continue en creatieve campagnes om problemen aan het licht te brengen en te strijden tegen de bontindustrie. Om onze strijd voor mode zonder dierenleed te leiden, zoeken wij een ervaren, initiatiefrijke en gedreven directeur. De nieuwe directeur is het gezicht van de organisatie en een goede netwerker. (Internationale) lobby en innovatieve campagnes zijn een belangrijke invulling van deze uitdagende functie. Daarnaast is het de taak van de nieuwe directeur om Bont voor Dieren verder te professionaliseren en het werkveld internationaal uit te breiden.

Wat vragen wij?
Je bent een doelgerichte en energieke professional die overzicht houdt over een divers en uitdagend takenpakket, die structureert en prioriteiten stelt. Bovenal ben je enthousiasmerend en sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en samenwerkingsverbanden. Je hebt minstens vijf jaar relevante werkervaring en uiteraard onderschrijf je de doelstelling van Bont voor Dieren van harte. Op ons kantoor in Amsterdam werk je met een enthousiast  team van medewerkers en vrijwilligers.  Tevens ben je het gezicht van de organisatie naar buiten toe en rapporteert aan het bestuur.

Naast de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de organisatie is de directeur verantwoordelijk voor het volgende:

  • Leiding geven aan het team;
  • Ontwikkelen en uitvoeren van beleids- en jaarplannen, inclusief relevante budget / financieringsplannen en projecten;
  • Toezicht op financiële planning en controles;
  • Begeleiden, mede-ontwikkelen en optimaliseren van de fondsenwerving;
  • Een actieve en constructieve rol bij internationale samenwerkingsverbanden, besluitvorming en strategiebepaling, onder meer binnen de wereldwijde Fur Free Alliance;
  • Initiëren, meedenken en evalueren van lopende en nieuwe campagnes;
  • Perswoordvoering en (internationale) lobby.

Wat bieden wij? 

Wij bieden je een betrokken werkomgeving waarin veel bijzondere campagnes worden opgezet en uitgevoerd. Bont voor Dieren biedt arbeidsvoorwaarden en een salaris die passen bij een goede doelen-organisatie en bij het profiel van deze functie. Bont voor Dieren kent een pensioenregeling en vergoeding van reiskosten.

Ben je geïnteresseerd in deze functie?

Mail dan voor 28 januari 2019 een motivatie met CV naar info@bontvoordieren.nl o.v.v. sollicitatie directeur.

Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar via de huidige directeur, Nicole van Gemert. (n.vangemert@bontvoordieren.nl, 06-23325970)