Bont voor Dieren

Bont voor Dieren heeft een tv-commercial laten maken om de campagne Samen tegen Bont te ondersteunen. Deze campagne over de nertsenindustrie in Nederland is opgezet als reactie op de rechtszaak die de 160 nertsenhouders hebben aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Door hen is het nertsenfokverbod waarvoor we jaren hebben gelobbyd, van tafel geveegd.


 


Met de spot brengen we het leed van de bijna 6 miljoen nertsen aan het licht die elk jaar in Nederland worden gefokt en vergast voor hun vacht. De spot laat beelden zien van de nertsen in hun kooitjes. Deze nertsen zijn gefilmd in een Nederlandse nertsenfokkerij.

We roepen op om de petitie te tekenen op onze campagnewebsite Samen tegen Bont. Deze petities zullen wij aanbieden aan de voorzitter van de federatie van edelpelsdierhouders. De spot wordt uitgezonden op diverse regionale zenders in Nederland.

85% van de Nederlanders is tegen de bontindustrie. Ook politiek Den Haag heeft eind 2012 een duidelijk signaal afgegeven dat dieren fokken voor hun vacht onethisch is door het nertsenfokverbod aan te nemen. Ondanks de publieke verontrusting hebben de 160 nertsenhouders in Nederland een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat aangespannen. Met het aanbieden van de petities geven wij nogmaals een krachtig signaal naar de nertsenfokkers dat Nederlanders tegen bontfokkerijen zijn. Er is geen draagvlak voor, niet bij de bevolking en niet vanuit de politiek.

Teken de petitie vandaag nog op Samen tegen Bont en help mee om de nertsenfokkers te stoppen met procederen. Op 3 september dient het hoger beroep tussen de nertsenfokkers en de NL Staat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *