Contact – Bont voor Dieren

Neem contact op

Heb je na je bezoek aan de website nog vragen? Raadpleeg dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op via het contactformulier.

Locatie

Panamalaan 110 1019 AZ Amsterdam

E-mailadres

info@bontvoordieren.nl

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IBAN: NL68 TRIO 0338625232
Kamer van Koophandel: 41002701
RSIN: 007365834

Veelgestelde vragen

HOE WORDT MIJN DONATIE BESTEED?

De strijd voor een bontvrije wereld is in volle gang. Donaties worden ingezet voor spraakmakende voorlichtingscampagnes, op straat en digitaal. Denk aan de Te Bont Politie, samenwerkingen met bijvoorbeeld Lush en Loesje en acties tegen bontverkopende merken. Daarnaast overtuigen we de politiek in Europa en wereldwijd om diervriendelijke maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld met petities en burgerinitiatieven, maar ook door persoonlijke gesprekken te voeren met politici. We ontvangen geen subsidie en zijn volledig afhankelijk van donaties.

Al bijna 40 jaar zet Bont voor Dieren zich, samen met donateurs en vrijwilligers, in voor de dieren in de bontindustrie. En we boeken succes! Dankzij jarenlange politieke lobby en campagnevoeren heeft Nederland sinds 2021 een bontfokverbod. We werken intensief samen met Fur Free Alliance om ook internationaal bontfokverboden te realiseren. Sinds onze oprichting strijden we tegen de verschrikkelijke zeehondenjacht in Canada. Het importverbod op zeehondenbont in 2010 in 35 landen heeft ervoor gezorgd dat de jacht met 80% is afgenomen. Tot de jacht voorgoed verleden tijd is, blijven we opkomen voor deze prachtige dieren! Tot slot hebben de afgelopen jaren tientallen Nederlandse modemerken zich aangesloten bij Fur Free Retailer. Al deze successen hebben bijgedragen aan het slinken van de bontindustrie en waren niet mogelijk geweest zonder de financiële steun en inzet van onze achterban. 

We streven naar een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont. Met hart en ziel zetten we ons in voor de miljoenen dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. We willen ons doel bereiken door consumenten te overtuigen geen bont te kopen en te dragen. Ook beïnvloeden we de nationale en internationale politiek om wettelijke maatregelen te nemen tegen de bontindustrie. Tot slot overtuigen we modemerken en winkels om te kiezen voor een officieel bontvrijbeleid.

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig