Ga naar de inhoud

Wie we zijn

Bont voor Dieren zet zich in voor dieren en tegen bont.

We komen in actie tegen dierenleed en zijn actief voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. Ons uiteindelijke doel is een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont. 

REsultaten

1986

Oprichting Bont voor Dieren

2008

Europees importverbod honden- en kattenbont

2008

Sluiting vossen- en chinchillafokkerijen in Nederland

2009

Europees importverbod op zeehondenbont

2013

Verbod bontfokkerijen in Nederland per 2024

2021

Laatste nertsenfokkerij gesloten in Nederland

2023

Europees burgerinitiatief 'Fur Free Europe'

Ons team

Op ons kantoor in Amsterdam werkt een team van zes medewerkers. Samen met het bestuur, vrijwilligers door het hele land en onze donateurs vormen we Bont voor Dieren. 

Sandra Schoenmakers

Directeur

In deze prachtige baan kan ik mijn hart volgen, terwijl mijn zakelijke kant ook van pas komt. Mijn jarenlange werkervaring in communicatie en projectmanagement bij grote commerciële bedrijven en het dierenwelzijn waar ik me al sinds jonge leeftijd als vrijwilliger voor inzet, komen samen.

Daniëlle Knipscheer

Fondsenwerving en communicatie

Ik ben enorm trots dat ik mijn steentje bijdraag aan een bontvrije wereld! Met het team brengen we onze achterban op de hoogte van alle ontwikkelingen in de bontindustrie. Zonder de steun van onze donateurs zouden we ons werk niet kunnen doen, hier ben ik erg dankbaar voor.

Amy Veenboer

Beleidsmedewerker

Als beleidsmedewerker kan ik mijn liefde voor dieren inzetten in de strijd tegen bont. Ik doe onderzoek naar het gebruik en de herkomst van bont en voer lobbyactiviteiten uit op nationaal en Europees niveau. Hoewel ik mijn werk met veel passie doe, hoop ik dat dit snel overbodig zal zijn.

Moranni te Winkel

Campagneleider

Je droombaan uitvoeren voelt niet als werk. Het is mijn passie om te strijden voor het recht van elk dier. Ik ben campagneleider en in die functie kan ik alle kanten op met mijn creativiteit en bijdragen aan het realiseren van een bontvrije samenleving. Together we make fur history!

Noël van de Wiel

Officemanager

Ik ben begonnen als vrijwilliger, maar inmiddels al jaren een vaste kracht in het team. Ik houd mij bezig met de administratieve kant van de stichting en met de donateursadministratie. Je zal waarschijnlijk contact met mij hebben als je vragen of opmerkingen hebt over je lidmaatschap.

Vanessa Blakeslee

Projectmedewerker

Ik zorg ervoor dat onze bontvrije boodschap ook veel in het straatbeeld te zien is met ons brede aanbod aan artikelen in de webshop. Het bedenken van nieuwe producten, die niet alleen verantwoord geproduceerd worden maar ook onze trouwe achterban aanspreken, blijft een hele leuke uitdaging.

Nori

Kantoorhond

Samen met mijn collega’s zet ik mijn beste pootje voor tegen de bontindustrie. Trouw ga ik mee naar kantoor en zorg daar voor de nodige gezelligheid! 

Bestuur

Voorzitter – Jasper Blom
Secretaris – Boris Janssen
Penningmeester – Matthijs Snijder
Algemeen bestuurslid – Titia Tamminga 

Het bestuur is onbezoldigd. 

Jaarverslag 2023

In het jaarverslag maken we de balans op van het voorgaande jaar. We leggen verantwoording af over het gevoerde beleid, de inkomsten en uitgaven en de behaalde resultaten.

Bekijk hier ons jaarverslag 2021

Bekijk hier ons jaarverslag 2020

Bekijk hier ons jaarverslag 2019

Bekijk hier ons jaarverslag 2018

Bekijk hier ons jaarverslag 2017

Bekijk hier ons jaarverslag 2016

Bekijk hier ons jaarverslag 2015

Bekijk hier ons jaarverslag 2014

Bekijk hier ons jaarverslag 2013

Bekijk hier ons jaarverslag 2012

Bekijk hier ons jaarverslag 2011

Bekijk hier ons jaarverslag 2010

Bekijk hier ons jaarverslag 2009

Bekijk hier ons jaarverslag 2008

Wat we willen bereiken

We streven naar een wereldwijd verbod op het fokken en doden van bontdieren en de verkoop van bont. Daarbij geloven we in een positieve aanpak en willen we mensen inspireren tot het maken van bewuste keuzes op het gebied van dierenwelzijn. Dit doen we door consumenten op een ludieke manier te benaderen, winkeliers te overtuigen om te stoppen met de verkoop van bont en de politiek te bewegen om maatregelen te nemen tegen de bontindustrie.

“Bont is prachtig, wanneer het aan levende dieren zit. Vreselijk dat er onschuldige dieren worden afgemaakt voor hun vacht.”

Noor Mohamed

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

Bontgenoten

Campagnes voeren vóór dieren en tégen bont, dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we blij met de steun van bedrijven die ons financieel helpen. Organisaties die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen en hun ogen en oren openen voor de wereld om zich heen.

Draag je Bont voor Dieren een warm hart toe en wil je ons met jouw bedrijf sponsoren, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Deze bedrijven gingen je voor.