Bont voor Dieren

Geef voor een bontvrije wereld

Door te doneren kom je in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. Met jouw steun kunnen we campagnevoeren en de politiek wereldwijd beïnvloeden, zodat het dierenleed stopt. Jouw gift wordt enorm gewaardeerd!
0
miljoen dieren worden jaarlijks gedood
0
winkels zijn aangesloten bij Fur Free Retailer
0
landen wereldwijd hebben geen fokkerijen

Veelgestelde vragen

HOE WORDT MIJN DONATIE BESTEED?

De strijd voor een bontvrije wereld is in volle gang. Donaties worden ingezet voor spraakmakende voorlichtingscampagnes, op straat en digitaal. Denk aan de Te Bont Politie, samenwerkingen met bijvoorbeeld Lush en Loesje en acties tegen bontverkopende merken. Daarnaast overtuigen wij de politiek in Nederland en wereldwijd om diervriendelijke maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld met petities en burgerinitiatieven, maar ook door persoonlijke gesprekken te voeren met politici.

Al bijna 40 jaar zet Bont voor Dieren zich, samen met donateurs en vrijwilligers, in voor de dieren in de bontindustrie. En we boeken succes! Dankzij jarenlange politieke lobby en campagnevoeren heeft Nederland sinds 2021 een bontfokverbod. We werken intensief samen met Fur Free Alliance om ook internationaal bontfokverboden te realiseren. Sinds onze oprichting strijden we tegen de verschrikkelijke zeehondenjacht in Canada. Het importverbod op zeehondenbont in 2010 in 35 landen heeft ervoor gezorgd dat de jacht met 80% is afgenomen. Tot de jacht voorgoed verleden tijd is, blijven we opkomen voor deze prachtige dieren! Tot slot hebben de afgelopen jaren tientallen Nederlandse modemerken zich aangesloten bij Fur Free Retailer. Al deze successen hebben bijgedragen aan het slinken van de bontindustrie en waren niet mogelijk geweest zonder de financiële steun en inzet van onze achterban. Bont voor Dieren is volledig afhankelijk van donaties.

We streven naar een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont. Met hart en ziel zetten we ons in voor de miljoenen dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. We willen ons doel bereiken door consumenten te overtuigen geen bont te kopen en te dragen. Ook beïnvloeden we de nationale en internationale politiek om wettelijke maatregelen te nemen tegen de bontindustrie. Tot slot overtuigen we modemerken en winkels om te kiezen voor een officieel bontvrijbeleid.

“Bont is prachtig, wanneer het aan levende dieren zit. Vreselijke dat er onschuldige dieren worden afgemaakt voor hun vacht.”

Noor Mohamed

Wie zijn we?

Op ons kantoor in Amsterdam werkt een team van zes medewerkers. Samen met het bestuur, vrijwilligers door het hele land en onze donateurs vormen we stichting Bont voor Dieren.

Bekijk recente campagnes

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar