Ga naar de inhoud

Wat we doen

We komen in actie tegen dierenleed en zijn actief voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. Ons uiteindelijke doel is een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont.

Voorlichting

Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit voorlichting. We vertellen aan het grote publiek wat de waarheid achter bont is. Zo maken we mensen bewust van het gruwelijke leed dat achter een bontkraag of een andere accessoire schuilgaat, zodat zij overtuigd raken van onze boodschap: bont is niet oké! We geven ook voorlichting op scholen. Met onze gastlessen maken we jongeren bewust van het verhaal achter de bontkraag.

Politieke lobby

Het uiteindelijke doel van Bont voor Dieren is wereldwijde wetgeving tegen bont. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we politici in binnen- en buitenland aan onze zijde krijgen. We hebben contact met volksvertegenwoordigers in Den Haag en zijn ook regelmatig in Brussel te vinden voor onze EU-lobby. We werken nationaal en internationaal samen met dierenwelzijns- en andere relevante organisaties.

Samenwerken

Dierenleed kent geen grenzen. Daarom werken we samen met organisaties wereldwijd verenigd in de Fur Free Alliance. Een internationale coalitie van organisaties tegen bont. In Nederland zijn we aangesloten bij de Dierencoalitie. Samen werken we onder meer aan wetgeving die dieren beschermt tegen uitbuitingen en ondersteunen we elkaar in de verschillende activiteiten.

Onderzoek

Regelmatig laten we onderzoek uitvoeren naar de bontindustrie, bijvoorbeeld over het effect van bont op het milieu en gezondheid. Ook peilen we met regelmaat de mening van de Nederlandse consument over bont.

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig