Actueel – Bont voor Dieren

Actueel

Lees hier alle verhalen, ontwikkelingen en artikelen over onze strijd om dierenleed te voorkomen. Jouw hulp en steun zijn onmisbaar in de strijd tegen de bontindustrie. 

nieuwsoverzicht

Bontfokkerijen: dierenleed en risico bioveiligheid

3 mei 2024 – Wordt de volgende wereldwijde pandemie veroorzaakt door de bontindustrie? Wetenschappers maken zich ernstige zorgen over de mogelijke verspreiding van zoönotische ziekten door het grote aantal bontfokkerijen in China.

LOOP MEE: OP WEG NAAR EEN BONTVRIJ EUROPA

2 mei 2024 – Om aandacht te vestigen op de Europese verkiezingen en om iedereen te overtuigen om op partijen te stemmen die voor een bontvrij Europa zijn, organiseren we een sponsorwandeling. Loop je ook mee?

Alix the Label is Fur Free Retailer!

1 mei 2024 – Alix the Label is nu Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk sluit aan bij de gestaag groeiende lijst van designers en winkelketens die zich officieel uitspreken tegen bont in mode. Dit statement is hard nodig.

Zware mishandeling nertsen op Poolse bontfokkerij

25 april 2024 – Schokkende undercoverbeelden van een nertsenfokkerij in Polen hebben gruwelijke dierenmishandeling onthuld. De fokkerij is een van de grootste in Polen en eigendom van de Nederlandse familie Van Ansem.

Lobby voor opheffen importverbod zeehondenbont

18 april 2024 – Er wordt flink gelobbyd om het Europees importverbod op zeehondenproducten op te heffen. Het Canadese Ministerie en de jagers willen de zeehondenjacht uitbreiden. Laat de jagersvereniging weten wat jij vindt van de jacht!

De zeehondenjacht in Canada is gestart

8 april 2024 – Het is hartverscheurend. Vanochtend om 6.00 uur lokale tijd zijn jagers in Canada het ijs opgegaan om tussen de 25.000 en 40.000 zeehonden dood te knuppelen. Teken onze petitie en lees wat je nog meer kunt doen.

Canada: Stop de jacht op mijn vacht!

28 maart 2024 – Het is niet te geloven. Zelfs in 2024 moeten we weer actievoeren tegen de verschrikkelijke commerciële zeehondenjacht in Canada. Het Ministerie van Visserij heeft zich zelfs uitgesproken voor een uitbreiding van de jacht!  

Adopteer een geredde vos of nerts

14 maart 2024 – Vanaf nu kun je dieren die gered zijn uit de bontindustrie adopteren, zo steun je het dier met de dagelijkse verzorging. Ontdek alles over onze nieuwe bijzondere samenwerking met dierenopvang Tuulispää in Finland.

Furfree Max Mara stand van zaken

7 maart 2024 – Max Mara moet bontvrij! Het publiek heeft wereldwijd gesproken, en hoe. Sinds de lancering van de campagne heeft het merk meer dan 274.000 mails, 5000 telefoontjes en een ontelbaar aantal reacties op social media gehad.

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig