Actueel – Bont voor Dieren

Actueel

Lees hier alle verhalen, ontwikkelingen en artikelen over onze strijd om dierenleed te voorkomen. Jouw hulp en steun zijn onmisbaar in de strijd tegen de bontindustrie. 

nieuwsoverzicht

Poolse parlement voor fokverbod

20 juni 2024 – Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen in het proces doorlopen.

Celstraf na oplichting aankoop bontjassen

10 juni 2024 – Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie, geef het dan aan ons door.

Stem vandaag wijzer: stem diervriendelijk

6 juni 2024 – Vandaag kun jij het verschil maken door te stemmen op een partij die zich inzet tegen dierenleed in de bontindustrie. Stem op een kandidaat die dierenwelzijn hoog op de agenda heeft staan. Stem voor een bontvrij Europa!

MR MARVIS MAAKT BONTVRIJ STATEMENT MET FUR FREE RETAILER

30 mei 2024 – MR MARVIS is officieel Fur Free Retailer! Het Nederlandse kledingmerk staat nu samen met bijna 1600 merken wereldwijd op de Bontvrijlijst. Het merk geeft met hun toetreding het goede voorbeeld.

Einde bontfokkerij Polen is in zicht

23 mei 2024- De internationale coalitie Fur Free Alliance is vorige week in Warschau bijeengekomen om het Poolse wetsvoorstel voor een verbod op de bontfokkerij te steunen. Dit voorstel zal binnenkort worden ingediend.

Bontfokkerijen: dierenleed en risico bioveiligheid

3 mei 2024 – Wordt de volgende wereldwijde pandemie veroorzaakt door de bontindustrie? Wetenschappers maken zich ernstige zorgen over de mogelijke verspreiding van zoönotische ziekten door het grote aantal bontfokkerijen in China.

LOOP MEE: OP WEG NAAR EEN BONTVRIJ EUROPA

2 mei 2024 – Om aandacht te vestigen op de Europese verkiezingen en om iedereen te overtuigen om op partijen te stemmen die voor een bontvrij Europa zijn, organiseren we een sponsorwandeling. Loop je ook mee?

Alix the Label is Fur Free Retailer!

1 mei 2024 – Alix the Label is nu Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk sluit aan bij de gestaag groeiende lijst van designers en winkelketens die zich officieel uitspreken tegen bont in mode. Dit statement is hard nodig.

Zware mishandeling nertsen op Poolse bontfokkerij

25 april 2024 – Schokkende undercoverbeelden van een nertsenfokkerij in Polen hebben gruwelijke dierenmishandeling onthuld. De fokkerij is een van de grootste in Polen en eigendom van de Nederlandse familie Van Ansem.

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig