Ga naar de inhoud

Actueel

Lees hier alle verhalen, ontwikkelingen en artikelen over onze strijd om dierenleed te voorkomen. Jouw hulp en steun zijn onmisbaar in de strijd tegen de bontindustrie. 

nieuwsoverzicht

Zware mishandeling nertsen op Poolse bontfokkerij

25 april 2024 – Schokkende undercoverbeelden van een nertsenfokkerij in Polen hebben gruwelijke dierenmishandeling onthuld. De fokkerij is een van de grootste in Polen en eigendom van de Nederlandse familie Van Ansem.

Lobby voor opheffen importverbod zeehondenbont

18 april 2024 – Er wordt gelobbyd om het Europees importverbod op zeehondenproducten op te heffen. Het Canadese Ministerie en de jagers willen de zeehondenjacht uitbreiden. Laat de jagersvereniging jouw stem horen!

De zeehondenjacht in Canada is gestart

8 april 2024 – Het is hartverscheurend. Vanochtend om 6.00 uur lokale tijd zijn jagers in Canada het ijs opgegaan om tussen de 25.000 en 40.000 zeehonden dood te knuppelen. Teken onze petitie en lees wat je nog meer kunt doen.

Canada: Stop de jacht op mijn vacht!

28 maart 2024 – Het is niet te geloven. Zelfs in 2024 moeten we weer actievoeren tegen de verschrikkelijke commerciële zeehondenjacht in Canada. Het Ministerie van Visserij heeft zich zelfs uitgesproken voor een uitbreiding van de jacht!  

Adopteer een geredde vos of nerts

14 maart 2024 – Vanaf nu kun je dieren die gered zijn uit de bontindustrie adopteren, zo steun je het dier met de dagelijkse verzorging. Ontdek alles over onze nieuwe bijzondere samenwerking met dierenopvang Tuulispää in Finland.

Furfree Max Mara stand van zaken

7 maart 2024 – Max Mara moet bontvrij! Het publiek heeft wereldwijd gesproken, en hoe. Sinds de lancering van de campagne heeft het merk meer dan 274.000 mails, 5000 telefoontjes en een ontelbaar aantal reacties op social media gehad.

Straatactie voor een bontvrij Max Mara

17 februari 2024 – ‘Max Mara, it’s time to go furfree!’ Met deze boodschap stonden we voor de deur van Max Mara in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het Italiaanse modemerk verkoopt nog altijd bont van vos, nerts en wasbeerhond.

Dierenwelzijnsorganisaties richten pijlen op Max Mara

9 februari 2024 – Bont voor Dieren en de Fur Free Alliance lanceren vandaag een wereldwijde campagne om Max Mara over te halen bontvrij te gaan. Vele andere luxemerken kozen eerder al voor een bontvrij beleid.

Bontdragers Arnhem ontvangen bontbekeuring

7 februari 2024 – Afgelopen weekend heeft de Te Bont Politie actiegevoerd in Arnhem. Het leek er even op dat we het centrum konden uitroepen tot een officieel bontvrij gebied, maar kort daarna moesten we toch in actie komen.

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig