Ga naar de inhoud

steun een bontdier: adopteer een vos of nerts

Wat geweldig dat je een geredde vos of nerts wil adopteren!

In verschillende Europese landen worden miljoenen dieren gefokt en gedood voor hun vacht. Ook in Finland zijn bontdieren hier de dupe van. Daarom is er hulp nodig: opvangcentrum Tuulispää vangt dieren in nood op. Met adoptie draag je bij aan de levenslange zorg voor het dier. 

Een cadeau voor jezelf of een ander, maar vooral voor de dieren. Je helpt al met een donatie vanaf €5 per maand voor een nerts en €10 per maand voor een vos.

Help een gered dier met liefdevolle opvang

Ontvang een certificaat en foto van jouw adoptiedier

Updates over hoe het met jouw adoptiedier gaat

Adopteer een vos

Nuppunen

Deze slimme vos is ontsnapt uit een fokkerij en verbleef een tijd op een industriegebied. Ze mag nu voor de rest van haar leven bij de opvang verblijven. Nuppunen is erg leergierig en terughoudend, maar niet timide. Ze is dol op het graven van gaten in de grond. Ze speelt graag met de andere twee vossen in de opvang.

 • Geschatte leeftijd: 2 jaar
 • Geslacht: vrouwelijke blauwe vos
 • Favoriete snack: brokken
met een bijdrage van €10 euro per maand
Lumi

Lumi

Lumi is moedige maar verlegen vos die is ontsnapt uit een bontfokkerij en is gevonden in Ostrobothnia, in het zuidwesten van Finland. Hij verbleef een tijdje in een opvangcentrum voor wilde dieren uit het gebied. Maar het centrum had geen middelen om hem te onderhouden. In april 2023 heeft hij zijn huis voorgoed gevonden bij Tuulispää.

 • Geschatte leeftijd: 2 jaar
 • Geslacht: mannelijke poolvos
 • Favoriete snack: verstopte brokjes om op te speuren
met een bijdrage van €10 euro per maand
Taika

In memoriam: Taika

Op 9 maart jongstleden is adoptievosje Taika overleden aan acuut leverfalen. Ter nagedachtenis aan dit kleine, nieuwsgierige vosje en alle dieren die niet wisten te ontsnappen uit de gruwelijke bontindustrie, is het mogelijk om een maandelijkse donatie over te maken. Zo kunnen nog meer dieren gered en verzorgd worden.

 • Geschatte leeftijd: 3 jaar
 • Geslacht: vrouwelijke blauwvos
 • Favoriete snack: rauwe gehaktballetjes
met een bijdrage van €10 euro per maand
Viima

Viima

Deze prachtige zilvervos is ontsnapt uit een bontfokkerij. Ze dwaalde rond in de bebouwde kom van Kokkola, de regio in Finland waar de fokkerijen geconcentreerd zijn. Ze is erg nieuwsgierig; met haar heldere ogen volgt ze alle handelingen van haar verzorgers. Viima verblijft sinds november 2019 bij Tuulispää.

 • Geschatte leeftijd: 5 jaar
 • Geslacht: vrouwelijke zilvervos
 • Favoriete snack: eieren die ze in de grond begraaft en bewaakt
met een bijdrage van €10 euro per maand

Adopteer een nerts

Mikko

Mikko

Over de geschiedenis van Mikko is helaas niet veel bekend. Deze speelse en razendsnelle nerts kwam als gevonden dier naar Tuulispää in september 2019. Hij is dol op water en snuffelen in het gras. Nertsen zijn solitair levende dieren, desondanks woont hij gemoedelijk met een soortgenoot Maija als vrienden in de opvang.

 • Geschatte leeftijd: 5 jaar
 • Geslacht: mannelijke nerts
 • Favoriete snack: alles wat hij uit de zakken van zijn verzorgers kan stelen
met een bijdrage van €5 euro per maand
Maija

Maija

Maija had wat tijd nodig om de verzorgers van Tuulispää te leren vertrouwen. Ze is nog steeds verlegen en past zich in haar eigen tempo aan. Ze komt van een fokkerij, toen ze werd gevonden was ze haarloos. Sinds juli 2022 verblijft ze bij de opvang. Samen met haar vriend Mikko leeft ze haar leven op de best mogelijke manier in gevangenschap.

 • Geschatte leeftijd: 2 jaar
 • Geslacht: vrouwelijke nerts
 • Favoriete snack: brokjes voor marterachtigen
met een bijdrage van €5 euro per maand

waarom is het nodig een vos of nerts te adopteren?

De geredde vossen en nertsen wisten te ontsnappen uit hun krappe kooien en uit handen te blijven van de bontfokkers. Ze zijn nu veilig bij Tuulispää. In het opvangcentrum in Somero leven meer dan 130 dieren. Wat ze gemeen hebben is dat ze nergens heen konden of dat hun leven bedreigd werd. De dieren hebben jouw hulp hard nodig voor de dagelijkse verzorging. Je helpt al met een donatie vanaf 5 euro per maand.

Wenskaart kopen

Een echte kaart versturen naar iemand blijft toch het mooiste gebaar. Koop nu een set wenskaarten met prachtige foto’s van de adoptiedieren. De opbrengst van dit artikel komt ten goede aan de opvang van de dieren bij Tuulispää.

Een cadeau met een statement

Een origineel presentje voor een verjaardag of als relatiegeschenk? Je kunt nu kiezen voor een symbolisch cadeau. Daarmee geef je een bijdrage aan een opgevangen nerts of vos. Een attentie waar je een statement mee maakt!

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar