Bont voor Dieren

30 maart 2021 – Geweldig nieuws! Alexander McQueen en Balenciaga hebben aangekondigd bontvrij te gaan. De bekendmaking werd gedaan in het registratiedocument van Kering, het bedrijf waar de merken onderdeel van zijn. Hierin staat dat de modemerken bont niet meer zullen gebruiken in hun collecties. 

Alexander McQueen en Balenciaga zijn de nieuwste merken van Kering die een bontvrij beleid aankondigen. De Fur Free Alliance werkte eerder samen met Gucci (onderdeel van Kering) om een bontvrij beleid te voeren. Dit geldt ook voor merken Prada, Armani en HUGO BOSS.

De aankondiging werd gedaan in Kering’s universele registratiedocument van 2020, waarin staat: “De meeste merken van de groep gebruiken geen bont. Gucci maakt bijvoorbeeld deel uit van het Fur Free Retailer programma, dat wordt gepromoot door de Fur Free Alliance en heeft het gebruik van bont in het hele assortiment sinds de lente/ zomer 2018 collecties verboden. Gucci zet zich ook in om angora niet langer te gebruiken. Balenciaga, Alexander McQueen en MCQ gebruiken ook geen bont meer in hun collecties.

Na de bontvrije toezeggingen van grote merken zoals Michael Kors, Versace en Chanel en de historische beslissing van Alexander McQueen en Balenciaga van vandaag, is het duidelijk dat de modewereld de wrede en onnodige bonthandel de rug toekeert.

Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance, zegt: “We juichen deze bontvrijverklaring van Alexander McQueen en Balenciaga toe. Het doden van dieren voor bont is niet meer van deze tijd en onmenselijk. De aankondiging van vandaag is weer een belangrijke stap in de goede richting naar de dag waarop deze afschuwelijke mishandeling van dieren wordt beëindigd.

Miljoenen dieren worden elk jaar gedood alleen voor hun vacht, een product dat niemand nodig heeft. Deze bontfokkerijen veroorzaken niet alleen enorm veel dierenleed, maar na honderden uitbraken van coronavirus op nertsenfokkerijen wereldwijd is nu ook bewezen dat ze een ernstig risico voor de volksgezondheid vormen.

Op dit moment hebben meer dan 1500 merken over de hele wereld dierenwelzijn omarmd en hebben ze zich aangesloten bij het internationale Fur Free Retailer-programma, waarmee ze een duidelijke boodschap afgeven dat er geen toekomst is voor dierenbont in de mode!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.