Ga naar de inhoud

Bont voor Dieren is een door het CBF erkend goed doel. De erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de erkenning laten we zien dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Aan een erkend goed doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Het CBF-erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van Bont voor Dieren. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van onze organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door toezichthouder CBF gevalideerd. Via onderstaande banner kun je ons CBF-erkenningspaspoort bekijken.

Stichting Bont voor Dieren is door de Belastingdienst tevens aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften zijn hierdoor aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast zijn we vrijgesteld van heffing schenkbelasting. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als voor periodieke giften.