Bont voor Dieren

Soms moet je even stil staan bij al het mooie werk dat er gedaan wordt om het lot  van dieren in deze wereld te verbeteren. Dat gebeurde gister tijdens een spectaculair benefietgala georganiseerd door House of Animals. Galajurken en smokings werden voor de gelegenheid uit de kast getrokken en de media en BN-ers waren ook van de partij. Georgina Verbaan, Andre van Duin, Miryanna van Reeden, Loretta Schrijver, en ook Dinand Woesthoff (Kane) en DJ Wannabeastar schitterden op het podium. Er werd een glamour & glitter thema verbonden aan het evenement om de dieren en dierenvrienden een keer stevig in het zonnetje te zetten.

Dierenvrienden in de media
De awards die werden uitgereikt zijn speciaal in het leven geroepen om waardering uit te spreken voor die programma’s, kranten en magazines die iets betekend hebben voor dieren het afgelopen jaar. Van krantenartikelen over de wantoestanden in de bio-industrie en slagerijen, tot tv-programma’s die zich onder andere richten op de jeugd en vertellen hoe belangrijk dieren voor ons zijn.

Apetrots
En we zijn apetrots!! Apetrots op de prijzen die zijn toegekend aan mensen die keihard met ons hebben meegewerkt aan projecten om bont de wereld uit te krijgen. Reclamebureau Roorda was genomineerd voor de video ‘waar hield de liefde op?’ die zij maakten met productiebedrijf The Boardroom. Deze video bereikte miljoenen jongeren via social media met de boodschap dat een huisdier knuffelen in schril contrast staat met het kopen van een winterjas met bontkraag (gemaakt van een dier dat familie is van de hond!). Roorda werd eerder al genomineerd voor een reclameprijs, en deze keer sleepte Roorda de ereprijs van de vakjury binnen voor deze geweldig mooie video!

Statement
Ook Elle en Harper’s Bazaar vielen in de prijzen voor het anti-bont statement dat zij keer op keer maakten naar aanleiding van overleg met Bont voor Dieren. De magazines hebben toegezegd niet langer bont te gebruiken in hun reportages, en zij hopen dat dit ook een duidelijk signaal zal zijn naar hun adverteerders. Mogelijk opent dit de weg naar bontvrije modemagazines zonder kledingadvertenties met bont.

Oeuvreprijs
En de kers op de taart was toch wel de Oeuvreprijs voor Ton Dekker, de voorzitter van Bont voor Dieren die deze week afscheid neemt! Deze prijs werd op verzoek van onze directeur Nicole van Gemert uitgereikt. Ton heeft zich decennia lang met hart en ziel ingezet voor de bescherming van zovele dieren; van vossen, chinchilla’s, legkippen tot nertsen, koeien en vissen. Hij is van onschatbare waarde en medeverantwoordelijk voor de vele positieve veranderingen in het dierenwelzijnsbeleid in Nederland. Van Nicole van Gemert kreeg Ton een prachtig schilderij van een vos overhandigd, dat symbool staat voor alle dieren waarvoor hij zich heeft ingezet en hij werd bedankt voor zijn tomeloze inzet!

Dergelijke awards kunnen niet vaak genoeg uitgedeeld worden en wij hopen dat er nog vele tv programma’s, magazines, reclames en artikelen zullen volgen met inspirerende beelden en verhalen die lezers of kijkers zullen laten beseffen dat dierenwelzijn voor iedereen van levensbelang is!

Gefeliciteerd Reclamebureau Roorda, Redacteuren van Elle en Harper’s Bazaar, en Ton Dekker, jullie hebben het dubbel & dwars verdiend en wij kijken uit naar nog meer goede samenwerkingen!