Bont voor Dieren

Vandaag wordt op meer dan 100 plaatsen over de hele wereld gedemonstreerd vanwege Fur Free Friday. Met simultane acties in 27 landen vragen dierenbeschermers aandacht voor het vreselijke dierenleed dat achter bontkragen schuilgaat. Bont voor Dieren voerde actie in Amsterdam. Met de levensgrote Wally de Wasbeer werden voorbijgangers die geen bont droegen in het zonnetje gezet en de bontdragers voorgelicht
over het dier dat ze droegen.

Zoals wel vaker bleek dat de meeste bontdragers geen idee hadden dat het bont dat ze droegen echt is en van wasbeerhonden, vossen of konijnen gemaakt was. Sommige jongeren waren zo geschrokken, dat ze spontaan de kraag afdeden.

Hoewel topdesigners en winkelketens massaal gekozen hebben voor een bontvrij beleid de afgelopen jaren, worden er helaas nog steeds veel bontkragen gedragen van Canada Goose, Airforce en merkloze jassen uit China. Zorgelijk is ook dat er steeds meer accessoires zoals pompoms op mutsen en sleutelhangers van echt bont gemaakt zijn.

 

Straatacties zoals de actie van vandaag laten weer zien dat voorlichting de sleutel tot succes is in de strijd tegen de bontindustrie. Wanneer bontdragers eenmaal weten dat het dier aan hun jas enkel en alleen gedood worden voor hun vacht zijn ze overtuigd de volgende keer geen bont meer te kopen.

 

Wat Bont voor Dieren betreft is elke dag fur free: heel de winter zullen we dan ook de straat op gaan om aandacht te vragen voor de miljoenen slachtoffers van de bontindustrie. 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.