Bont voor Dieren

11 januari 2023 – Regelmatig zien we opmerkelijke advertenties en flyers in lokale kranten waarbij ‘goud- en bontinkoop’ evenementen worden aangekondigd. De inkoop vindt over het algemeen plaats in gehuurde ruimtes van hotels en zalencentra. Particulieren wordt gevraagd om hierheen te komen om hun bont te verkopen.

De verhuurders zijn vaak niet op de hoogte van wat er zich afspeelt in de zalen. Wanneer we weten van de handel, benaderen we de horecagelegenheid. Zo zijn al meerdere inkoopacties niet doorgegaan, omdat de horecamedewerkers niet gediend bleken van dit soort handel. Het afgelopen jaar hebben we 24 horecagelegenheden benaderd over het faciliteren van de bonthandelaren. Het gaat om locaties verspreid over het hele land, van zelfstandigen naar grote ketens. Slechts 7 hotels hebben na het ontvangen van onze toelichting besloten niet meer mee te willen werken aan de schimmige prakijken.

Een van de hoteleigenaren reageerde: “Het betreffende bedrijf heeft bij ons ingecheckt voor de verhuur van een ruimte met als insteek een vergadering. Wij waren niet op de hoogte dat zij de ruimte als inkoop gingen gebruiken voor dierlijk bont. Dit is voorafgaand ook niet aan ons gemeld. Op de dag zelf zijn wij hier uiteraard achter gekomen en hebben wij de betreffende organisatie gevraagd het pand te verlaten, wat ook is gebeurd.”

Buiten het feit dat de inkoop mogelijk niet legaal is, willen we niet dat bont opnieuw in de handel komt. Zie je een advertentie over bontinkoop, benader dan direct de betreffende horecagelegenheid en maak hen attent op de intenties van de huurder en vraag ze hier niet aan mee te werken. Geef het ook aan ons door, we zullen blijven verzoeken om te stoppen met de verhuur van ruimtes voor deze handelaren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de opkopers in Nederland helemaal nergens meer terecht kunnen.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.