Celstraf na oplichting aankoop bontjassen

10 juni 2024 – De vier beklaagden die deel uitmaken van een Duitse bende stonden eerder in het Belgische Turnhout terecht voor het oplichten van tientallen slachtoffers met de aankoop van goud en bontjassen. Vier mannen kregen nu een gevangenisstraf opgelegd.

We besteden ook in Nederland al geruime tijd aandacht aan opmerkelijke advertenties en flyers in lokale kranten waarbij ‘goud- en bontinkoop’ evenementen worden aangekondigd. De inkoop vindt over het algemeen plaats in gehuurde ruimtes van hotels en zalencentra. Particulieren wordt gevraagd om daarheen te komen om hun bont te verkopen.

Oplichting
Het balletje ging rollen toen één van de slachtoffers in België een klacht indiende bij de politie wegens oplichting. Er werd een aanbetaling gedaan voor bont en juwelen. Voor het overige bedrag moest het slachtoffer later terugkomen, maar toen was van de oplichters geen spoor meer te bekennen. Er zijn meerdere gevallen van dezelfde oplichtingspraktijken vastgesteld in België. De daders volgden steeds hetzelfde patroon door advertenties te plaatsen voor zogenaamde actiedagen. Het goud verdween en de bontjassen werden meestal achtergelaten in de verschillende hotels. Dit gebeurde niet alleen in België, maar ook in verschillende andere Europese landen. Het is bij ons niet bekend of er ook in Nederland aangifte is gedaan. Vermoedelijk gaat het om dezelfde oplichters.

Celstraf
Hoewel de vier beklaagden ontkenden dat het om oplichting zou gaan, kregen ze alle vier een celstraf en een geldboete opgelegd. Bij een huiszoeking werden 157 bontjassen gevonden en documenten van een goudwisselkantoor, waaruit blijkt dat in een maand tijd een totaalbedrag van meer dan 53.000 euro werd ontvangen.

Zie jij een advertentie over bontinkoop? Benader dan direct de betreffende horecagelegenheid en maak ze attent op de intenties van de huurder. Vraag de horecagelegenheid hier niet aan mee te werken. Geef deze informatie ook aan ons door via info@bontvoordieren.nl.  We zullen blijven verzoeken om te stoppen met de verhuur van ruimtes voor deze handelaren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de opkopers helemaal nergens meer terecht kunnen.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
6 juni 2024 - Vandaag kun jij het verschil maken door te stemmen op een partij die zich inzet tegen dierenleed in de bontindustrie. Stem op een kandidaat die dierenwelzijn
30 mei 2024 – MR MARVIS is officieel Fur Free Retailer! Het Nederlandse kledingmerk staat nu samen met bijna 1600 merken wereldwijd op de Bontvrijlijst. Het merk geeft met hun