Ga naar de inhoud

Behind the scenes

Januari 2022 – Elke film schrapt scenes. Het zijn beelden die de kijker niet te zien krijgt. Dit proces vindt ook plaats in de bontindustrie. De consument krijgt alleen het eindproduct aangeboden, namelijk de bontkraag of -jas. Het leed blijft onzichtbaar achter de schermen. We confronteren bontdragers met vijf foto’s die het immense dierenleed wél tonen: ‘Behind the scenes’. 

In ‘Behind the scenes’ poseren verschillende modellen in vijf scenes voor de filmcamera. Zij dragen een bontkraag, bontjas of andere accessoire van vos, konijn, wasbeerhond, coyote of nerts. Op de filmschermpjes van de camera’s is juist te zien onder welke helse omstandigheden deze dieren in de bontindustrie hebben geleefd of zijn gedood. Deze heftige eye openers verspreiden we op al onze onlinekanalen om zoveel mogelijk mensen voor te lichten. Zij moeten weten dat het kopen en dragen van bont een industrie in stand houdt waar jaarlijks miljoenen dieren voor worden gedood. 

Moranni te Winkel, campagneleider: “Aan het prijskaartje van een jas met bontkraag hangt uiteraard geen foto die de gruwelijke waarheid laat zien. Want wie zou er dan nog martelmode willen kopen? Dus daarom laten wij zien hoe het eraan toegaat! Helaas is het nog hard nodig. Ondanks het bontfokverbod dat vorig jaar in is gegaan, mag bont hier namelijk nog wel geïmporteerd en verkocht worden.” 

Bij de fotoreportage delen we informatie over het productieproces van de bontindustrie. Bij de foto van de vos vertellen we bijvoorbeeld over de lijdensweg van bontdieren. Deze begint direct na hun geboorte in een smerig kooitje en duurt zeven maanden. Bij de foto van de nerts geven we informatie over het verwerken van de vacht na het doden. Weinig mensen weten dat bont in kinderjassen de kankerverwekkende stof formaldehyde bevat. Deze martelmode wordt hier vervolgens geïmporteerd en in heel Nederland te koop aangeboden. Als laatste vertellen we bij de foto van de coyote over de consument die het bont koopt, die er door het aanschaffen voor zorgt dat deze horrorfilm weer opnieuw begint… 

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Adopteer een geredde vos of nerts! De dieren wisten te ontsnappen uit hun krappe kooi en uit handen te blijven van de fokkers, waardoor ze niet eindigden als bontkraag.
Wereldwijd kunnen modemerken zich aansluiten bij het Fur Free Retailer programma. De retailers doen dan openbaar afstand van bont.
We moeten actie blijven voeren tegen de zeehondenjacht in Canada! Samen knokken we voor deze prachtige dieren. Teken nu de petitie.