Bontvrije kringloopwinkels

Veel kringloopwinkels verkopen nog bont. Het verschrikkelijke leed achter die vintage bontjas of bontkraag is gelijk aan het leed van dieren die vandaag de dag slachtoffer zijn van de bontindustrie. Nieuw of oud: bont dragen straalt te allen tijde uit dat het een modieus en acceptabel product is. Daarom organiseren we sinds 2022 ieder jaar de Nationale Bontinzamelweken.

Tijdens deze inzamelweken roepen we samen met verschillende deelnemende kringloopwinkels de consument op zoveel mogelijk bont in te leveren. Aan het eind van de actie halen we met een busje al het gedoneerde bont op. Het doel is om zoveel mogelijk bont uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Daarnaast zetten we op deze manier bontvrije kringloopwinkels in het zonnetje en willen we dat meer vintage winkels zich aansluiten. Tot nu toe is deze actie georganiseerd in samenwerking met RataPlan, Wawollie, 2Switch, Noppes, Mamamini en Het Goed.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Om aandacht te vragen voor bontvrij stemmen tijdens de Europese verkiezingen, organiseren we een sponsorwandeling van Amsterdam naar Brussel.
We moeten actie blijven voeren tegen de zeehondenjacht in Canada! Samen knokken we voor deze prachtige dieren. Teken nu de petitie.
Max Mara blijft schaamteloos bont verkopen. Dit moet stoppen! Stuur nu een bericht naar Max Mara en pleit voor bontvrije mode.