Ga naar de inhoud

Loesje

Januari 2023 – Loesje schreef speciaal voor Bont voor Dieren de tekst: ‘Bont, wie het zich aantrekt, trekt het uit’. Ook in Nederland is de bontindustrie nog lang niet verleden tijd. De aankomende periode ligt de tekst als ansichtkaart in vele cafés in de Randstad.

Fronsende wenkbrauwen, dat is wat de leus bij duizenden mensen teweeg moet brengen. Dit moet gebeuren bij iedereen die denkt dat bontkragen tegenwoordig allemaal zijn gemaakt van imitatiebont en dat bont allang uit het straatbeeld verdwenen is. Nederland heeft sinds 2021 een bontfokverbod, maar producten van vos, wasbeerhond, coyote, nerts en konijn mogen hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden.

Loop maar eens een willekeurige winkelstraat door; je zult er een trendy winkel vinden die dure merkjassen met bontkragen verkoopt. De leerwinkels pronken er volop mee in hun etalages en boetiekjes bieden accessoires aan, zoals sleutelhangers en mutsen met bontpompons, voor minder dan 10 euro. Hierdoor kopen mensen vaak onbewust nog steeds dierlijk bont. Het is ontzettend belangrijk dat de steun in de strijd tegen de bontindustrie blijft bestaan. Door de samenwerking met Loesje kunnen we een groot publiek bereiken dat zich hopelijk aansluit bij de nationale en internationale strijd voor een bontvrije wereld.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Loesje heeft in het verleden al vaker duidelijke taal gesproken over de bontindustrie. Een samenwerking lag daarom heel erg voor de hand. Het bereik van Loesje is groot en het is tijd dat we deze doelgroep weer wakker schudden. Er zijn miljoenen dieren die hun hulp juist nu keihard nodig hebben. We hopen op een mooi effect!”.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Adopteer een geredde vos of nerts! De dieren wisten te ontsnappen uit hun krappe kooi en uit handen te blijven van de fokkers, waardoor ze niet eindigden als bontkraag.
Wereldwijd kunnen modemerken zich aansluiten bij het Fur Free Retailer programma. De retailers doen dan openbaar afstand van bont.
We moeten actie blijven voeren tegen de zeehondenjacht in Canada! Samen knokken we voor deze prachtige dieren. Teken nu de petitie.