Bont voor Dieren
©Han Dekker

Op verschillende locaties in Nederland zijn de afgelopen winterseizoenen posters verspreid waarop een vermiste wasbeerhond is afgebeeld. Het gaat om posters van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren die de Nederlandse bevolking wil laten inzien dat er achter de meeste bontkragen in het straatbeeld een wasbeerhond schuilt. Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren:

Bij het zien van de poster schrikken mensen omdat ze in eerste instantie denken dat er een hond wordt vermist. Niet zo verwonderlijk; de wasbeerhond is familie van de hond en niet van de wasbeer. Het uiteindelijke doel van deze actie is dat mensen wakker worden geschud en dit dierenleed niet meer willen dragen. We hopen daarnaast ook dat bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en zullen stoppen met hun zeer dieronvriendelijk beleid.” 

Wasbeerhonden worden gebruikt als bontkraag door Nederlandse kledingmerken als Nickelson, Airforce en Moscow. Het bont is afkomstig uit China waar wasbeerhonden in fokkerijen onder verschrikkelijke omstandigheden worden gefokt en gedood. De onschuldige dieren worden hier anaal geëlektrocuteerd, doodgeslagen of soms zelfs levend gevild om te eindigen als bontkraag.

Print de poster  uit en hang deze goed zichtbaar op straat, voor het raam of bij de supermarkt. Schudt de mensen wakker en help ons een einde maken aan dit dierenleed! En natuurlijk kun je ons altijd een foto mailen van de plek waar je jouw poster hebt opgehangen. We zijn erg benieuwd waar deze in Nederland allemaal opduikt.

Download hier de A4 poster