Ga naar de inhoud

Na een jaar zonder commerciële Canadese zeehondenjacht zijn in 2021 toch weer zo’n 400.000 weerloze pups hun leven niet zeker. Slecht ijs door opwarming van de aarde zorgt bovendien voor hogere sterfte onder pupsHet aantal zeehonden is door de jacht al afgenomen met ruim 70%De vraag naar zeehondenbont is dankzij importverboden wereldwijd in elkaar gestort en is financieel allang niet rendabel meer. De Canadese overheid heeft geen boodschap aan deze feiten. Zij blijft een handjevol jagers financieren en houddaarmee de zeehondenjacht in stand. 

Wij riepen premier Trudeau op om voorgoed de knuppels neer te leggen. Wij vroegen Canada de ogen te openen voor een dier– en milieuvriendelijke heropbouw van de economie na de coronapandemieWe moeten nu het tij keren en de Canadese overheid overtuigen te investeren in het tegengaan van dierenleed, vervuiling van onze wateren en de opwarming van de aarde. Canada mag niet langer de ogen sluiten voor de waarheid. 

Helaas is het niet meer mogelijk de petitie te ondertekenen. Wij hebben de 13.876 handtekeningen op maandag 3 mei overhandigd aan de Ambassade van Canada in Den Haag. Hartelijk dank voor de steun!