Bont voor Dieren

De Te Bont Politie in actie in heel het land! Zaterdag 20 november 2021 waren onze bontinspecteurs te vinden in het centrum van Utrecht. Op 4 december stonden we op het Europaplein in Volendam. Onze Te Bont Politie deelt symbolisch bekeuringen uit aan bontdragers. Dit geheel in stijl met Te Bontpetjes, inspectiejassen, fluitjes in de mond en natuurlijk bekeuringen in de aanslag! 

De inspecteurs gaan tijdens de acties recht op hun doel af. Wie bont draagt, wordt op straat staande gehouden. Zeker het fluitje trekt van menig persoon de aandacht. Vervolgens gaat een inspecteur het gesprek aan met de voorbijganger. Bontdragers krijgen voorlichting over de bontindustrie en er wordt uitgelegd waar hij of zij aan bijdraagt door bont te kopen en het te dragen. Wie ervoor kiest de kraag of accessoire niet af te doen, krijgt symbolisch een bekeuring. Geen echte natuurlijk. Op de prent die meegegeven wordt, vullen we gegevens in van de bontdrager en er staat meer informatie op over de bontindustrie en onze contactgegevens, mocht iemand zich bedenken.

Wally de wasbeerhond
Onze ludieke actie vindt altijd plaats met de ondersteuning van Wally de wasbeerhond. Deze vrolijke mascotte zorgt voor een laagdrempelig gevoel bij de actie. Veel jongeren willen met hem op de foto en snappen door zijn aanwezigheid dat ons doel is om voor te lichten. In elke stad boeken we succes, want er worden altijd bontkragen ingeleverd. Ook de hulp van influencers als Dorien Rose en Sonny Lorenzo helpt enorm. Zij hebben allebei meegelopen met de te bont politie en werden meermaals herkend door jonge volgers. Hun invloed op jongeren is ontzettend groot. Elke jongere die dankzij hun steun voor altijd bontvrij gaat, draagt bij aan de omslag naar een bontvrije samenleving.

Wat tijdens straatacties continu terugkeert, is dat het winkelend publiek denkt dat een bontproduct altijd duur is en dat goedkope items geen echt bont kunnen bevatten. Dit is echter niet het geval, aangezien de gemiddelde inkoopprijs van een wasbeerhondkraag vijf dollar is. Ook horen we nog altijd veel dat jongeren denken dat hun jas zonder kraag minder mooi of minder waard is. Het statussymbool. De populariteit van bont is dankzij onze docu met Famke Louise ‘Bont Girl’ zeker gekelderd. Toch zijn er nog genoeg jongeren die geen afstand willen doen van bont. Zelfs niet na het zien van de docu. Dat is de reden dat de Te Bont Politie ook in de winter van 2020 weer de straat op gaat!

Steden die in 2019 zijn bezocht: Almere, Hoofddorp, Purmerend en Zaandam. De inspecteurs kwamen in het verleden ook in 2012, 2013 en 2014 in meerdere steden in actie.

Bontinspectie in actie in 2021

 

Bontinspectie in actie in 2019

De Bontinspectie in actie in 2015

Sonny Lorenzo en Dorien Rose in actie als bontinspecteurs