Bont voor Dieren

6 februari 2021 – Een van de belangrijkste pijlers voor een bontvrij Nederland is voorlichting. Met onze gastlessen op scholen maken wij jongeren bewust van de gruwelijke waarheid die schuilgaat achter elke bontkraag. Hiermee willen wij door heel het land scholieren overtuigen van onze boodschap: bont is echt niet oké!

Vanwege de coronacrisis konden veel van onze gastlessen het afgelopen jaar niet doorgaan. Omdat wij het belangrijk vinden dat jongeren geïnformeerd blijven worden over bont, besloten wij een digitale gastles te ontwikkelen. Hiervoor vroegen we onze achterban om financiële hulp en die kregen we!

Wij bieden de les aan voor zowel het basisonderwijs (groep 7/8) als voor het voortgezet- en middelbaar onderwijs. Tijdens de les geven we voorlichting over onze stichting, verschillende soorten bont en de herkomst daarvan. Ook geven wij de mogelijkheid om na de video interactief met de klas aan het werk te gaan, bijvoorbeeld met een quiz via Kahoot of een bonttest. Wil je de les aanvragen? Dat kan hier.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.