Bont voor Dieren

12 februari 2008 – Een grote meerderheid van de Tweede Kamer stemde vandaag vóór een motie om een importverbod in te stellen op vossen- en chinchillabont. Bovendien deed de Kamer in deze motie een oproep aan de regering om zich binnen Europa hard te maken voor een Europees fokverbod op deze dieren.

De motie was ingediend door Krista van Velzen (SP) en werd verder gesteund door de Partij voor de Vrijheid, Partij van de Arbeid, GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66 en de ChristenUnie.

Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: ‘Uiteraard is Bont voor Dieren heel gelukkig met deze Kamermeerderheid! In de jaren 90 werd het fokken en doden van vossen en chinchilla’s voor hun vacht reeds verboden. Dit verbod is per 1 april van dit jaar volledig effectief. Het zou onlogisch en zelfs erg hypocriet zijn als we de import van dit wrede product wél zouden toestaan.’

Bont voor Dieren ziet de steun voor deze motie bovendien als een belangrijke stap in de richting van een Nederlands nertsenfokverbod – waarover de Kamer zich later dit jaar buigt. Linssen: ”Hiermee wordt immers heel zichtbaar dat een ruime meerderheid in de Tweede Kamer tegen bont is – en bereid is de politieke verantwoordelijkheid hiervoor te nemen.”

De bal ligt nu bij minister Verburg die overigens geen voorstander was van deze motie. Bont voor Dieren: ”Wij gaan ervan uit dat de minister een dergelijk breed gesteunde motie, die bovendien in lijn ligt met reeds bestaande nationale regelgeving, snel gaat uitvoeren.”


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *