Bont voor Dieren

2 december 2021 – ELLE magazine is het eerste wereldwijde modemagazine dat bontvrij gaat! Deze beslissing is een belangrijke stap voorwaarts en geeft het goede voorbeeld voor andere modebladen. 

ELLE magazine is trots om aan te kondigen dat het stopt met de promotie van bont in zijn bladen en online. Het blad staat niet langer toe om bont, in welke vorm dan ook, af te beelden. Alle edities wereldwijd hebben hiermee ingestemd. Voor 13 van deze edities is het nieuwe beleid al van toepassing, voor 20 zal het ingaan vanaf 1 januari 2022 en voor de resterende edities zal het van kracht zijn vanaf 1 januari 2023.

Met dit duidelijke statement tegen de bontindustrie en tegen de dierenmishandeling die daarin plaatsvindt, bereikt ELLE magazine:

– 45 edities wereldwijd
– 21 miljoen lezers per maand
– 6,6 miljoen verkochte exemplaren per maand
– 175 miljoen totaal bereik
– 46 websites, 100 miljoen unieke bezoekers, 400 miljoen bekeken pagina’s en meerdere mobiele apps

Constance Benqué, CEO van ELLE International: “Maatschappelijke betrokkenheid is altijd een van de belangrijkste pijlers van het merk ELLE geweest. De wereld is veranderd en het einde van het gebruik van bont is in lijn met de loop van de geschiedenis. We hopen dat ELLE met deze toezegging de weg zal openen voor andere media om bontpromotie te verbieden, over de hele wereld.

Wij danken ELLE voor het duidelijke statement tegen de wrede bonthandel en kijken uit naar andere modebladen die hun goede voorbeeld zullen volgen. De mode-industrie heeft de mogelijkheid om miljoenen dieren te redden van een leven vol lijden en een wrede dood.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.