Bont voor Dieren

24 juni 2021 – Vandaag kondigde het luxe modemerk Canada Goose aan met het gebruik van al het bont in zijn producten te stoppen! Tegen het einde van dit jaar koopt het merk geen bont meer in en uiterlijk eind 2022 wordt geen bont meer gebruikt in hun producten.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1957 is ontzettend veel coyotebont gebruikt voor de afwerking van hun parka’s. Het bont was afkomstig van wilde coyotes die speciaal voor dit doel werden gevangen, gedood en gevild. Jarenlang hebben wij gestreden en geprotesteerd tegen het Canadese merk. Nu komt er een eind aan dit tijdperk! Dit is een enorme overwinning die hopelijk voor een sneeuwbaleffect gaat zorgen onder de overige merken die zich nog altijd schuldig maken aan het wrede, onnodige dierenleed.

Onze focus is altijd gericht geweest op het maken van producten die uitzonderlijke kwaliteit leveren, bescherming bieden tegen de elementen en presteren zoals consumenten ze nodig hebben; deze beslissing betekent een verandering”, aldus Dani Reiss, President & CEO van Canada Goose. “We blijven uitbreiden – in verschillende delen van de wereld en klimaatregio’s – met nieuwe producten die zijn ontworpen met goede intenties, doel en functionaliteit. Tegelijkertijd versnellen we de duurzame evolutie van onze ontwerpen”.

De aankondiging van vandaag is onderdeel van de missie van Canada Goose om duurzamer te worden. Eerder dit jaar bracht het zijn ‘meest duurzame parka tot nu toe’ uit, waarvoor tijdens de productie 30% minder koolstof wordt verbruikt en 65% minder water nodig is in vergelijking met de huidige parka. Het in Toronto gevestigde bedrijf zegt dat het zich inzet om tegen 2025 een netto uitstoot van nul CO2 te hebben.

Sandra Schoenmakers, directeur Bont voor Dieren: “Eindelijk heeft Canada Goose ingezien dat bont echt niet meer kan. We zijn enorm verheugd dat zij vanaf uiterlijk eind 2022 geen bont meer in hun collectie hebben en daarmee het goede voorbeeld geven aan de modemerken die deze stap nog niet hebben gezet”.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.