Bont voor Dieren

HUGO BOSS stopt volledig met de verkoop van echt bont. Het kledingbedrijf verkocht wasbeerhonden– en konijnenbont maar besloot hiermee te stoppen na voorlichting van de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van organisaties tegen bont, in Nederland vertegenwoordigd door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren.

Caroline Pluym, Fashion Campaigner van Bont voor Dieren:

HUGO BOSS is een van de vele kledingbedrijven die inziet dat de keuze voor een bontvrij beleid onvermijdelijk is, in een tijd waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is daarom ook niet meer de vraag óf een bedrijf bontvrij gaat maar wannéér. Bont voor Dieren is ervan overtuigd dat andere merken het goede voorbeeld van HUGO BOSS zullen blijven volgen. Aan de bedrijven enkel nog de keuze of ze hierin ook leidend zijn of achter de feiten blijven aanlopen.

HUGO BOSS zal vanaf de herfst/wintercollectie 2016 volledig bontvrij zijn. Naast bont, stopt het kledingmerk ook met het gebruik van andere dieronvriendelijke producten waaronder dons van levend geplukte dieren en angorawol.

Bernd Keller, creatief directeur van HUGO BOSS:

Vanaf de herfst/wintercollectie 2016 zetten we definitief een punt achter de verkoop van bont van wasbeerhonden en konijnen. Door bont in geen enkele kledingcollectie van HUGO BOSS meer toe te staan geven we een helder signaal. Met het gebruik van diervriendelijke alternatieven willen we de huidige én vooral de komende generatie inspireren en een nieuwe kijk op luxe geven.

HUGO BOSS voegt zich bij een steeds groter wordende lijst van bedrijven die kiezen voor een bontvrij beleid, waaronder Tommy Hilfiger, H&M, Zara en Zalando.

wasbeerhond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *