Bont voor Dieren

21 december 2021 – Vanaf januari 2022 heeft Italië een bontfokverbod! Het wetsvoorstel voor een eind aan de bontindustrie is na jarenlang actievoeren eindelijk aangenomen. Er werden jaarlijks bij vijf fokkerijen nog 60.000 nertsen gedood voor hun vacht. Dit is binnenkort voorgoed verleden tijd.

Al in 2011 werd in Italië een wetsvoorstel voor een bontfokverbod ingediend. In 2020 werd vervolgens een tijdelijke opschorting van de nertsenfokkerijen ingesteld in verband met de ontdekking van de eerste corona-uitbraak in Nederland. Deze opschorting loopt nog tot 31 december 2021, maar is nu omgezet in een definitief fokverbod en geldt voor alle diersoorten die worden gehouden voor bont.

Het besluit wordt gezien als een belangrijke overwinning voor de dieren, vooral omdat Italië een toonaangevend land is op het gebied van mode. Nu de grootse Italiaanse modemerken als Armani, Versace, Valentino en Gucci, geen bont meer gebruiken, is het duidelijk dat de industrie ten dode opgeschreven is.

Gelukkig wordt de bontfokkerij nu in steeds meer Europese landen verbannen. De overwinning is het resultaat van het onvermoeibare werk van onze Italiaanse collega’s en de tienduizenden mensen die de strijd gesteund hebben. Dit geweldige nieuws brengt ons een stap dichterbij een bontvrij Europa.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.