Bont voor Dieren

19 juli 2019 Goed nieuws! Steeds meer kringloopwinkels gaan bontvrij, zo ook kringloopwarenhuis Het Goed! Alle 26 vestigingen zijn gestopt met de verkoop van bont. Het Goed heeft de bontvrijverklaring getekend en staat vanaf nu op de Bontvrijlijst. Ze verkopen tweedehands kleding, meubels, speelgoed, boeken en andere artikelen.

Het Goed heeft vijf sorteercentra verspreid door het hele land. Hier worden alle binnengekomen producten gesorteerd waarna ze in een van de 26 filialen komen te liggen. Het team van Bont voor Dieren is bij de sorteercentra langsgegaan om de medewerkers voorlichting te geven over de herkomst van bont en de verschillende soorten bont die er zijn. De enthousiaste medewerkers hebben veel nieuwe dingen over bont geleerd. Ze gaven aan de bijeenkomst erg interessant te vinden. Zo was het velen nog onbekend dat er zelfs sleutelhangers en sieraden van bont gemaakt worden.

Bont voor Dieren directeur Natalie Wanga: “Ik ben blij en trots dat wij een grote en bekende winkelketen als Het Goed toe kunnen voegen aan de Bontvrijlijst. Zij laten zien dat bont niet duurzaam en ontzettend dieronvriendelijk is. Dit geldt niet alleen voor nieuw, maar ook voor tweedehands en vintage bont.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.